zwemvereniging Zwemsportvereniging De Aalscholver, Almere

Ingezonden artikelen en activiteiten wedstrijdzwemmen


Werken is beloond: De Aalscholver gepromoveerd naar landelijke C-klasse (25-03-2019)

Zondag was het dan zover, de laatste competitiedag van het seizoen. Doelstelling was om de positie in de stand in de 1e klasse te handhaven. Van te voren is er flink gepuzzeld hoe de zwemmers het beste ingedeeld konden worden om het maximale uit de uitslag te halen. De berekening vooraf gaf al wel aan dat het mogelijk moest zijn om tijdsnelste na de regiokampioenen te worden. Maar er moest eerst nog wel gezwommen worden. En...... er is heel goed gezwommen. Beter dan de berekening vooraf. Zoals bijna gebruikelijk het laatste jaar werden er verschillende PR's en CR gezwommen. Maar nu was nog belangrijkers, hoe hebben de andere verenigingen het gedaan. Het verlossende antwoord konden we gisteravond op de site van de KNZB zien, De Aalscholver heeft haar positie behouden en is gepromoveerd naar de landelijke C-klasse!.

De eerste drie competitiewedstrijden stond De Duinkikkers boven De Aalscholver, maar bij deze laatste wedstrijd stond De Aalscholver net boven De Duinkikkers en direct achter Rotterdam Swimming. Dit geeft aan hoe goed er gezwommen is. De eindstand in de regio is: 1. De Duinkikkers en 2. De Aalscholver. De landelijke uitslag: 1. De Duinkikkers, 2. Rotterdam Swimming, 3. De Aalscholver. (Nog niet alle uitslagen zijn bekend. Tevens moeten volgende week nog 3 verenigingen zwemmen. Dit zal echter geen invloed op de eindstand hebben)

De laatste paar jaar is er door de zwemmers en trainers hard gewerkt naar deze stap. Extra mooi is dat dit gebeurt tijdens het jubilieum jaar van De Aalschover.

Een persbericht mocht uiteraard niet ontbreken, jammergenoeg net te laat voor de geprinte versie van de krant

Persbericht.jpg

Meet & Greet (13-03-2019)

Jenna met Lisa.jpg

Woensdag 13 maart was het eindelijk zo ver. Na weken wachten had ik een Meet & Greet met Lisa Kruger. Lisa is een hele bekende Nederlandse zwemster die onder andere goud heeft gewonnen op de Paralympische Spelen in 2016.

Ik vond het erg spannend om haar te ontmoeten. We moesten naar Best waar Lisa samen met wat andere zwemmers een fotoshoot van Arena had.

Lisa had veel tijd voor ons. Eerst hebben we samen geluncht en vertelde ze over van alles. Over haar ongeluk toen ze 6 jaar oud was, hoe ze gestart is met wedstrijdzwemmen, dat ze moest wisselen van de middelbare school om nog meer te kunnen zwemmen, hoe haar leven er nu uitziet en nog veel meer. Ook zijn we samen op de foto geweest.

Het was een erg leuke middag!

Op 6 april mag ik weer meedoen met een training voor parazwemmers van mijn eigen leeftijd. Daar mag ik een paar keer per jaar aan meedoen. Deze keer gaan we naar Den Haag waar we ook naar de finale mogen kijken van de Swim Cup. Hier zal Lisa ook in actie komen, met veel andere bekende Nederlandse zwemmers. Heel erg cool!

Groetjes, Jenna

Feitjes over de junioren/jeugd wedstrijd (17-03-2019)

Zondag vond deel 4 van de Junioren Jeugd wedstrijd plaats. Hieraan zijn de senioren toegevoegd om ervoor te zorgen dat ook deze groep wat meer starts kan maken.

Er stonden 21 Aalscholvers in het zwembad, waardoor de Aalscholver goed vertegenwoordigd was, en hadden gezamenlijk 52 starts op 20 programmanummers. Deze 52 starts zorgden voor 109 persoonlijke uitslagen (ook de tussentijden worden gemeld in de uitslagen).

Van deze 109 persoonlijke uitslagen waren er 42 een Persoonlijk Record. Het record Eva op de 400 vrij was procentueel de grootste verbetering.

Senna zag haar lef om veel sneller dan gebruikelijk van start te gaan op de 400 vrij beloond worden met een verbetering van haar PR met 27 seconden. Beide dames gefeliciteerd met jullie goede prestaties.

Opvallend was de prestatie van Esmee. Esmee is nieuw en zwom haar derde race ooit. Zij had tot nu toe alleen 2x een 50 meter race gezwommen. Nu zwom ze de 200 school in een mooie tijd.

Van deze 42 PR's waren er 5 ook nog eens een clubrecord en werden gezwommen door Britt, Ivar en Andy. Clubrecords die al 20, 18, 15, 13 en 1 jaar in de boeken stonden werden verbeterd. De verbetering op de 400 wissel van Ivar met ongeveer 9 seconden was de grootste verbetering.

Het laatste feitje, In de 12 klassementen stond 8x een of meerdere Aalscholvers in de uitslag bij de bovenste 3.


Het laatste nieuws: persbericht (11-03-2019)

persbericht.JPG

Speedo Jaargang finale korte baan (10-03-2019)

Wat de NJJK is voor de Junioren/Jeugd is de Speedo jaargang finale voor de minioren. De beste minioren van Nederland staan daar aan de start. Verleden jaar deden Ivar en Jenna mee in hun laatste jaar bij de minioren, dit jaar stond Max aan de start. Max was direct gekwalificeerd op 3 afstanden en stond ook nog bij twee afstanden als reserve. Frits reed dit weekend dus heen en weer naar Leiden om Max te coachen.

jaargangfinale-1.JPG jaargangfinale-2.JPG jaargangfinale-3.JPG

Gisteren begon Max moeizaam. De tijd op de 200 wissel was net boven zijn PR en dat resulteerde in een 14de plek. Op de 50 vlinder als onderdeel van de 200 wissel, 200 vrij en de tussentijd 100 vrij verbeterde hij wel zijn PR. Zijn 200 meter vrij tijd was een verbetering van zijn oude tijd met 7 seconden en daarmee werd hij 5e in de eindstand.

Vanmiddag, dag twee van de jaargang finale. Max kreeg bericht dat hij ook op de 50 vrij mocht starten. Na de 2 afstanden van gisteren, vandaag ook twee starts. Max begon met de 50 meter vrij. Ook hier zwom hij weer een persoonlijk record.

Aan het eind van de middag zwom Max de 400 meter vrij. Tot 350 meter was het een geweldige race van Max, hij stopte echter na deze 350 meter. Hij pakte de race echter weer goed op en maakte de 400 meter nog knap af. Hij verbeterde alsnog zijn PR met 8 seconden en werd opnieuw 5de in de eindstand. Jammer van de stop, dat heeft hem zeker 3 seconden gekost. Maar Ivar moet vrezen voor zijn clubrecord op de 400 meter, want zonder deze stop, had Max het clubrecord van Ivar overgenomen.


De doelstelling is: limieten halen (24-02-2019)

Limietwedstrijden staan op dit moment regelmatig op het programma van de zwemmers. De limieten die te halen zijn voor onder andere de Regio Kampioenschappen en Nederlandse Junioren Jeugd kampioenschappen staan op de website.

Gisteren zijn 8 zwemmers (4 dames en 4 heren) richting Alkmaar gegaan om daar deel te nemen aan de limietwedstrijd lange afstanden. Britt, Senna, Eva, Roza en Ivar hadden eerst in de ochtend nog getraind in het 50 meter bad in Utrecht om daarna in Alkmaar een 800 of 1500 meter vrij te zwemmen. Petje af voor deze bikkels.

Alle 8 de zwemmers zwommen mooie tijden en deden dit in persoonlijke records. Zoals bijna gewoon werden er ook weer clubrecords verbroken. Britt verbeterde het 8 jaar oude clubrecord op de 800 vrij met ruim 10 seconden. Roza zwom ook een clubrecord op de 800 vrij. Justin en Brian zwommen beiden een clubrecord op de 800 en 1500 meter vrij waarbij Brian de oude clubrecords van Justin verbeterde en steeds dichter bij de tijden van zijn broer Joey lijkt te komen. Ivar zwom dit keer geen clubrecord maar wel een limiet voor de 1500 vrij voor het Nederlands Junioren Kampioenschap lange afstanden in een 50m bad. Hetzelfde deed Andy, maar hij verbeterde tevens het clubrecord op de 800 vrij met 27 seconden en het clubrecord op de 1500 meter vrij met 49 seconden.

Andy en Ivar kunnen zich komende weken gaan voorbereiden op de Nederlandse Kampioenschappen lange afstanden die gehouden worden op 5 april in Den Haag tijdens de Swim Cup.

Het was een zeer geslaagde wedstrijd met trotse trainers na afloop van de wedstrijd.


50 meter seizoen van start (19-02-2019)

De eerste wedstrijd in een 50 meter bad is achter de rug. 12 Aalscholvers kwamen in het mooie bad in Amersfoort aan de start.

Alle Aalscholvers zwommen minimaal 1 PR. In totaal werden er 59 PR's gezwommen. De grootste verbetering was van Isabel Bron, zij zwom 42.29 op de 50m schoolslag en verbeterde hiermee het 19 jaar oude clubrecord dat op naam van Saskia Oudendijk stond.

Ondanks dat Ivar ongeveer 1,5 week niet had kunnen trainen vanwege ziekte, zwom hij toch 2 clubrecords op de vlinderslag. Eerst verbeterde hij het 13 jaar oude clubrecord op de 100m vlinder om wat later in de middag het clubrecord op de 200m vlinderslag met maar liefst 27 seconden te verbeteren.

Britt verbeterde het clubrecord op de 100m rug van Paula Mestrum en het record van Nynke Verhoeven op de 400m vrij.

Mooi om te zien was tevens hoe Eva Schager op karakter de tweede plek opeiste in haar race op de 400 meter vrije slag.

Alle 12 Aalscholvers van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestaties en PR's.


Promotiekansen met succes verdedigd (11-02-2019)

Gisteren stond deel 3 van de NZC op het programma. Doelstelling was om onze positie in de ranking te behouden, zodat we uitzicht op promotie naar de landelijke klasse zouden houden. Dat het moeilijk zou worden, was vooraf al duidelijk. De griep heeft ook de Aalscholver bereikt en daarom waren er diverse afzeggingen.

De zwemmers moesten er dus flink tegenaan. Het is beter gegaan dan tijdens de 2e NZC. Uitgaande van de persoonlijke records van de zwemmers is er gemiddeld 99,3% van de tijd gezwommen, dit houdt in dat er gemiddeld iets langzamer is gezwommen dan de PR's die er voor de wedstrijd stonden (bij 100% zwem je je PR, bij bijvoorbeeld 105% zwem je sneller dan je PR). Tijdens de vorige NZC was dit percentage 97,0%.

Ook het aantal PR's was beter. Nu 116 PR's tegenover 100 in januari (NB iedereen die voor de eerste keer een afstand zwemt, heeft automatisch een PR). Een van die PR's was ook een clubrecord. Dewi zwom op de 25 vlinderslag bijna 3 seconden van het oude clubrecord af.

En nu de stand....


Bij deze 3e NZC heeft de Aalscholver de 4e plaats behaald (NZC 1: 2e plaats, NZC 2: 7e plaats.) In totaal staan wij nu 3e in de ranking, achter De Duinkikkers (3x 1e in de uitslagen) en Rotterdam Swimming. Omdat De Duinkikkers en Rotterdam Swimming beiden 1e in hun regio zijn, blijft de Aalscholver nog 1e bij de tijdsnelsten. Rekening houdend met de andere regiokampioenen heeft de Aalscholver met name te duchten van De Vrije Slag en de Zuiderzeezwemmers (die nu dus net boven ons is geeindigd). Het verschil in de totaalstand met deze vereniging is maar 130 punten.

Als wij onze vorm behouden en het verschil met De Vrije Slag en de Zuiderzeezwemmers niet groter wordt, dan moet het lukken om te promoveren.

Wil je de hele stand zien, in het totaal overzicht van de stand na de drie competitiewedstrijden kan je het totaal aantal punten zien van de 1e, 2e en 3e wedstrijd bijelkaar. Dit is een fictieve stand. Er zijn nog 3 verenigingen die de 2e ronde niet hebben gezwommen. Zij halen deze wedstrijd pas in na de 4e ronde. Dus in plaats van vlak na 24 maart, is de eindstand pas na 30 maart bekend. In het totaaloverzicht is bij hen uitgegaan van de plaats die zij in de 1e ronde hadden behaald. Tevens is de uitslag van 1 vereniging in de 3e ronde niet bekend (TriVia 2), hier is rekening gehouden met het aantal punten dat behaald zou zijn, indien zij op dezelfde plaats zouden eindigen als na de eerste twee wedstrijden (50ste plaats, dus naar het zich laat aanzien niet van belang voor de eindstand)


Je blijft bordjes draaien tijdens zo een LAC (03-02-2019)

Nadat zaterdag de Aalscholvers zich al van hun beste kant hadden laten zien, was het zondag de beurt aan de liefhebbers van lange afstanden. Het programma gaf een heel langdurend programma aan "dankzij" de 1.500 en 2.000 meter. Maar na wat samenvoegingen liep de wedstrijd toch vlot.

De diehards zoals Senna, Jamie, Yara, Sophie, Roza en Ninthe zwommen dit weekend zowel op zaterdag als op zondag een wedstrijd. Zaterdag hadden ze al ministens 1 PR achter hun naam staan, zondag deden ze dat nog eens over.

Er was nog meer moois te zien. Max heeft met zijn PR op de 200 wisselslag de kans op de jaargangfinale korte baan vergroot. Ook Dewi, Ivar, Demi en Justin zwommen dikke PR's. Andy zorgde met zijn uitstekende tijd op de 2.000 meter, dat hij een kansje maakt op deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen 5 kilometer.

Britt verbeterde haar PR van verleden jaar op de 800 meter vrij met ongeveer 1,5 minuut en daarmee ook met 4 seconden het 8 jaar oude clubrecord. Dewi verbeterde tijdens haar 1e 400 meter vrij direct het 19 jaar oude clubrecord met 0,61 seconde.

Als wij deze vorm behouden en het griepvirus van ons af weten te houden, dan moet het lukken om zondag 10 februari tijdens de 3e competitiewedstrijd onze kans op promotie te behouden.

Allemaal gefeliciteerd met de verjaardag van de club. Vandaag precies 40 jaar geleden werd de De Aalscholver opgericht.


Aan de start bij deel 2 van de Meerkamp (02-02-2019)

Een grote groep zwemmers stond zaterdag de 2e aan de start bij het 2de deel van de Meerkamp in Almere. Naast de wedstrijdzwemmers ook een grote groep zwemmers van Sterrenplan.

De focus bij deze wedstrijd lag bij de school- en vrije slag. Het regende PR's. Gefeliciteerd allemaal. Een paar mooie resultaten.

Julian zwom rustig kijkend naar zijn tegenstanders, naar de eerste plek. Dit deed hij bij de 25 school en bij de 25 vrij.

Sarah en Senna maakten het samen erg spannend. Het verschil was telkens maar klein. Sarah zwom de 50 vrij 0,24 seconde sneller en de 50 school 0,13 seconde sneller dan Senna. Beiden zwommen ze op beide slagen een PR.

Thierry en Miika pakten alletwee op overtuigende wijze twee gouden medailles.Tijdens de estafette gingen bij de 25 schoolslag gemengd Yara, Miika, Dewi en Jonathan er met de felbegeerde gouden medaille vandoor!

In totaal waren er 20 podiumplekken en 48 verbroken PR's.

de-vrijwilligers.JPG

De zwemmers kunnen deze mooie prestaties zwemmen mede dankzij de vrijwilligers. Zeker bij een thuiswedstrijd zijn er veel vrijwilligers voor, tijdens en na de wedstrijd in touw om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Zonder bijvoorbeeld de opbouwers, juryleden, verzorgers, ploegleiders, speakers, inschrijvers, briefjeslopers, trainers is er geen wedstrijd.

Ook dit was weer een wedstrijd die prima verzorgd was en dus een top prestatie van deze vrijwilligers.

Namens de coaches "Super bedankt allemaal!"


Grith tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen (21-01-2019)

Afgelopen week (24 tot en met 27 januari) werden in Zwolle de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Korte Baan gezwommen. Onze wedstrijdzwemster Grith stond daar aan de start. Grith kennen we met name van de lange afstanden, en dan echt lange afstanden. Bijvoorbeeld 88 kilometer zwemmen van Hernandarias naar Parana in Argentiniƫ, een 24 uurs race of de 48 uurs marathon en 150km zwemmen (op de site van de Ned. Open Water Wedstrijden www.noww.nl/node/590 of als je op haar naam googelt kom je veel informatie over haar inspanningen tegen).

Tijdens de ONMK zwom ze 'maar' 800 en 1500 meter. Op beide afstanden zwom ze in haar leeftijdscategorie 45+ naar plek nummer 1.

Een zeer mooi prestatie.


De Junioren en Jeugd aan de start (21-01-2019)

Zondag de 20ste was het derde deel van het Junioren Jeugd circuit. Weer mochten de zwemmers van de Aalscholver in hun thuisbad Almere Poort zwemmen.

De wedstrijd werd door een aantal zwemmers gebruikt om eens iets anders te proberen dan hun favoriete afstanden en dat was niet zonder succes. Britt zwom voor de eerste keer een 400 wisselslag, een pittige afstand. Zij verbeterde gelijk het 8 jaar oude clubrecord op deze afstand met 10 seconden. Ivar deed voor het eerst de 200 vlinderslag. Ook dit ging bijzonder goed en resulteerde in een nieuw clubrecord. Het oude record van 26 jaar geleden werd met 8 seconden uit de boeken geschreven.

Er was nog veel meer om van te genieten. Er werden weer veel PR's gezwommen, teveel om allemaal te noemen. Een paar hoogte punten, zonder de andere PR's te kort te willen doen: Brian verbeterde zijn eigen record met 24 seconden, Justin deed er op de 200 vlinderslag 29 seconden korter over dan dat hij ooit gedaan had en Eva zwom 1.50 minuut sneller dan haar oude record op de 1.500 vrij. Anouar dook met 33 seconden onder zijn record en Senna scherpte haar tijd op de 200 vrij met 22 seconden aan. En als laatste in de opsomming Mischa, die zwom een mooie 3.10:82 op de 200 school.

Frits kijkt weer uit naar de volgende wedstrijd.

junioren-jeugd.JPG junioren-jeugd-2.JPG

NZC deel 2, hebben we onze tweede positie behouden? (13-01-2018)

verslag van Frits

Deel 1 van de NZC heeft de Aalscholver afgesloten met een 2e plaats allover in de regio 1e klasse. De doelstelling voor de 2e NZC was in ieder geval deze plaats te behouden en het liefst de achterstand iets te verkleinen. De Duinkikker de koploper, zwom het 2e deel van de NZC al op zaterdag. Het was toen al duidelijk dat de achterstand verkleinen moeilijk zou worden. De doelstelling werd dus al iets aangepast in: schade beperken en voorsprong houden op De Vrije Slag, Aquadream en de Otters Het Gooi met Ferry Weertman in de gelederen, de eerste drie opvolgende tijdsnelsten.

Achteraf kan geconcludeerd worden dat wij de 2e ronde iets minder zijn doorgekomen dan de 1e ronde. De oorzaak is divers. Heeft de rust in de Kerstperiode ons wat teruggeworpen, heeft de aanwezigheid van de Olympische held ons teveel bezig gehouden? De exacte reden zullen we nooit weten. In ieder geval bleven veel zwemmers onder hun niveau en werden er teveel fouten gemaakt wat regelmatig tot diskwalificatie (16 stuks) leidde. Wij verloren 80 punten op de koploper en werden landelijk gezien 7e. In de eerste ronde waren we nog 2e.

Gelukkig waren er ook nog genoeg uitslagen waar we blij mee waren. Van de 219 uitslagen, waren er 100 PR's. Deze ga ik niet allemaal opnoemen. Er was 1 heel bijzonder PR. Dima zwom de 100 meter vlinder. Hij had deze afstand al een tijdje niet gezwommen. Hij haalde 22 seconden van zijn tijd af. En dat op de 100 meter.

Op de kortste afstand, 25 meter vrij waren er 2 clubrecords. Miika en Dewi zwommen ieder een clubrecord.

Het goede nieuws is, ondanks dat een aantal zaken tegenvielen, dat we nog steeds 2e staan in de regio, maar ook nog 2e in de landelijke lijst. Hoewel de concurrentie dichterbij is gekomen, staan we nog wel op promoveren. De competitie is op de helft en wanneer wij geen onnodige fouten maken de volgende 2 wedstrijden en hard trainen, dan kunnen wij de vereniging een mooi jubilieumcadeau geven, namelijk promotie naar de landelijke C klasse.

Wil je de hele stand zien, in het totaal overzicht van de stand na de tweede competitiewedstrijdkan je de punten zien van de 1e en 2e wedstrijd. Dit is een fictieve stand. Er zijn nog drie verenigingen die de 2e ronde niet hebben gezwommen, het zwembad water was te warm dus mocht er van de scheidsrechter niet worden gestart. Zij halen deze wedstrijd pas in na de 4 ronde. Dus in plaats van vlak na 24 maart, is de eindstand pas na 30 maart bekend. In het totaaloverzicht is bij hen uitgegaan van de plaats die zij in de 1e ronde hadden behaald.

Hoe werkt het puntensysteem?

 • Per programmanummer en leeftijdscategorie tellen de tijden van de beste of beste 2 zwemmers van een vereniging mee in het wedstrijdresultaat. Bij de meeste individuele nummers gaat het om de 2 beste resultaten en bij de estafette gaat het altijd om het beste resultaat.
 • Voor elk nummer is een vervangende tijd vastgesteld. Een vervangende tijd wordt in de telling meegenomen als de deelnemer langzamer is dan de vervangende tijd, er niet voldoende deelnemers van een vereniging zijn op een bepaald onderdeel en als er een diskwalificatie is.
 • Het uitgangspunt van het systeem is de secondenpuntentelling. Dit houdt in dat een tijd van 1.17.81 in totaal 77,81 punten is. 1 minuut = 60 punten, 17 seconden = 17 punten en 0.81 seconden = 0,81 punten. In totaal dus 77,81 punten.

Iedereen mag wel, moet zelfs, deelnemen aan de wedstrijd. Bij ziekte, diskwalificatie wordt op deze manier voorkomen dat er geen uitslag is en er een vervangende tijd wordt genoteerd. Een vervangende tijd is in de meeste gevallen heel nadelig. De tijd is in de meeste gevallen veel slechter dan de tijd die gezwommen had kunnen worden. Dat betekent dus veel extra punten die voorkomen hadden kunnen worden. Bij estafettes tikt dit altijd extra hard aan. Bij een estafette zou bijvoorbeeld beter iets langzamer overgenomen kunnen worden in plaats van zo scherp mogelijk met de kans op diskwalificatie.

Alle punten worden opgeteld. De vereniging met de minste punten (dit is de kortst gezwommen tijd) is winnaar.

Wie promoveren?

De Regionale 1e klasse is opgedeeld in 5 regio's. Alle winnaars van een regio promoveren. Op dit moment is in de Regio van de Aalscholver (MidWest) zwemvereniging De Duinkikkers de snelste. Aalscholver staat daarachter op de tweede plaats.

Naast deze 5 snelsten, gaan de 2 landelijke tijdsnelsten door (dus in totaal 7 verenigingen). Op basis van de huidige stand zou de Aalscholver promoveren echter verschillende verenigingen hijgen in onze nek.


Verrassing voor Jenna Gorter (25-12-2018)

Facebook-Lisa-Kruger.JPG

Volg de zwemmers van de Aalscholver bij de NJJK korte baan (16-12-2018)

NJJK 2018.jpg16-12-18 Het zit er op. 4 Dagen NJJK in Eindhoven, met veel PR's en CR's en mooie plaatsen in de ranking. Inzet is duidelijk beloond.

De laatste races in de middag begonnen al meteen goed met een mooi PR en CR op de 100 vrij van Ivar. Hij verbrak het 15 jaar oude clubrecord met een seconde. Ivar was ingeschreven met een 13e tijd en eindige nu op een 11e plaats.

Jenna mocht de finale schoolslag zwemmen. Geen PR, maar wel een verbetering van haar tijd van vanochtend.

Als afsluiting voor de Aalscholver de 200 rug van Ivar. Een goede race van Ivar. Met 2:29.02 verbeterde hij het clubrecord met 3 seconden. Hij werd 4e en miste dus het podium. Met deze tijd heeft hij, als de limieten ongeveer gelijk blijven, wel al de limiet voor de volgende NJJK kb in 2019 binnen.

16-12-18 De 4de dag van de NJJK. Om 08:49 uur stond Andy alweer aan de start. Net als op donderdag een 400 meter maar nu de wisselslag. De eerste 200 meter gingen goed, daarna zakte hij wat in. Zijn tijd viel daarom wat tegen, 5 seconden boven zijn PR. Achteraf bleek dat Andy zich wel volledig had geven, maar zijn lichaam protesteerde.

Anderhalf uur later stond Andy toch weer gewoon aan de start van de 50 vlinder. Daarbij zat hij met zijn tijd iets boven zijn PR.

Jenna ging op voor de 100 school. Met een tijd van 2:06.43 zat ze ongeveer 1,5 seconde boven haar PR. Om 18.06 uur mag ze de finale zwemmen.

Voor Andy zat na zijn 200 rug om 11:12 uur zijn laatste race erop. 4 Dagen wedstrijden en elke keer gefocused zijn is vermoeiend, dus hij heeft nu de tijd om te relaxen en nog de tijd om Ivar en Jenna vanaf 17.00 uur aan te moedigen, die dan de laatste races hebben.

15-12-18 Vanochtend startte Jenna met de 50 rug. Na het inzwemmen zwom zij een mooi PR. Iets meer dan een seconde haalde ze van haar tijd af. Ivar had vandaag de 50 vrij op het programma staan. Een goede race resulteerde in een PR en verbetering van het 21 jaar oude clubrecord. Ivar werd met deze tijd 12e. Bij de inschrijving stond hij nog 16e. Andy zwom de voorronde op de 50 vrij. Hij evenaarde bijna zijn PR van begin van de maand en steeg een plaatsje in de uitslag ten opzichte van de inschrijfranking naar de 16e tijd. Voor een finale plaats had hij bij de beste tien moeten zitten. Dit was op voorhand ook niet de verwachting.

Vanmiddag/avond geen zwemmers, dus een mogelijkheid om bij te slapen, uit te rusten, filmpje kijken, rustig te eten of ...

Morgen om 08.49 uur moet Andy weer aan de start staan. Later op de ochtend zwemt Andy nog twee races en Jenna de 100 school. In het middagprogramma zwemmen Ivar en Jenna.

14-12-18 Vanavond kwam Ivar voor het eerst aan de start bij de NJJK. Hij begon met de 100 rug. Hij kwam net uit boven zijn PR werd zesde. Een uur later ging hij op voor de 200 wissel. Hiervoor stond hij in eerste instantie op de bonuslijst met een 23ste tijd. De KNZB had echter besloten dat iedereen die als bonus stond ingeschreven mocht starten. Die goede keuze van de KNZB heeft Ivar beloond met een goede tijd. Hij is opgeklommen naar de 16e tijd en verbeterde met zijn tijd zijn PR maar ook het CR.

Andy zwom tussen de twee races van Ivar de finale 100 rug. Hij verbeterde zijn tijd van vanochtend met iets meer dan een halve seconde, en scherpte dus zijn PR en het CR aan. Hij eindigde in de finale als 9de.

14-12-18 Vanochtend hebben Jenna en Britt zich bij Andy gevoegd. Andy begon om 9.32 met de 100 rug. Een klein PR en verbetering CR. Hij heeft zich als 7de voor de finale aan het eind van de middag geplaatst. Hij zwom om 11.00 ook nog de 200 wissel, deze ging iets minder goed en een finale plaats werd niet gehaald. Jenna verbeterde haar PR op de 50 school en Britt haar PR (en CR) op de 200 wissel. Britt was als reserve toegevoegd aan de wedstrijd, 33e inschrijftijd, en eindigde nu op een mooie 27ste plaats.

13-12-18 De eerste wedstrijd voor Andy zit er alweer op. De 400 meter vrij ging hem goed af, een mooie tijd, PR en CR. De 15e plaats was een verbetering ten opzichte van zijn inschrijfranking.

njjk-inzwemmen-a.jpg njjk-inzwemmen-b.jpg njjk-inzwemmen-c.jpg njjk-jenna.jpg njjk-opkomst.jpg njjk-brief.jpg njjk-20181214-b.jpg njjk-20181214.jpgnjjk-20181213 op-weg.JPGandy-voor-de-start.JPG uitslag-njjk.jpg.In dit overzicht kan je zien wanneer Andy, Britt, Jenna en Ivar aan de start staan. Heb je zelf geen tijd om de livetiming te volgen, deze uitslagenlijst zal steeds zo snel mogelijk worden bijgewerkt.

Hoe finishden de minioren en junioren tijdens het tweede deel van het circuit (10-12-2018)

Minioren-Junioren-Circuit.JPG

Zondag 9 december stonden 25 zwemmers van de Aalscholver in Amsterdam aan de start bij deel 2 van het Minioren Junioren Circuit. Dennis coachte samen met Jhorna en Mario de grote groep. Naast de wedstrijdzwemmers waren ook 4 zwemmers van Sterrenplan aanwezig, waarvan Larissa en Sabine voor de eerste keer aan de start stonden. Al met al een gemeleerde groep zwemmers: Sterrenplan, TrainTechniek, TrainTrainen en TrainRacen.

Het regende PR's tijdens de wedstrijd en enkele hiervan waren ook nog een clubrecord.

Roza die 1,5 jaar last had van een blessure en nu eindelijk weer schoolslag mocht zwemmen, verbeterde gelijk haar oude PR met 12 seconden. Ook Senna heeft al lang last van een blessure, maar dat weerhield haar ook niet van een mooie tijd op de 100 wissel. Voor haar resulteerde dit in een verbetering van haar PR met maar liefst 6 seconden en een bronzen medaille.

Een van de clubrecords werd door Britt verbeterd. De oude tijd van Demi op de 100 wissel is uit de boeken. Deze verbetering werd ook beloond met een gouden medaille. Een ander clubrecord was er van Dewi. Ze verbeterde het oude CR op de 50 vlinder met 8 seconden. Yara verbeterde zelfs twee clubrecords. Het record op de 200 wissel dat al 18 jaar in de boeken stond, verbeterde ze met 10 seconden en gelijktijdig in deze race verbeterde ze ook via een splittijd de 50 vlinder met 5 seconden.

De pechvogel was wel Iris. Ze was goed op weg tijdens de 100 vlinder, maar na 50 meter stopte ze en werd daarom gediskwalificeerd.

Niet alleen de meisjes hebben goed gezwommen ook de jongens hebben het goed gedaan met PR's voor Micha, Jaimie, Tijn, Nael, Thierry, Dima, Anouar en Justin. Daan zelfs 2x een PR en dat resulteerde in 2x een zilveren plak.

Deel 2 van het circuit was uiteindelijk een wedstrijd met 30 PR's, 4 CR, 21 podiumplaatsen (5x goud, 9x zilver, 7x brons) voor de Aalscholver zwemmers.

Voor deze zwemmers was dit de laatste wedstrijd van het jaar. Op 13 januari staat de NZC weer op het programma waar uiteraard getracht wordt de huidige plaats in het klassement te behouden.

Voor 4 zwemmers, zit het jaar er nog niet op. Andy, Ivar, Jenna en Britt zwemmen nog de NJJK.


Zeer hoge bezetting bij de Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen Korte Baan (04-12-2018)

Van 13 tot en met 16 december vinden in Eindhoven de NJJK korte baan plaats. Dit jaar kunnen er maar liefst 4 zwemmers aan de start staan. Andy kon kiezen uit 8 afstanden, maar gaat er voor 7. Ivar start op 4 afstanden en heeft nog de mogelijkheid om op een 5e afstand te starten. Jenna zal 2x op de school en 1x op de rug aan de start staan. En Britt staat nog in de wachtrij. Zij hoopt nog te mogen starten op de 200 wissel.

In de indeling kan je zien op welke nummers gestart wordt en bij de livetiming kan je de dag en het tijdstip zien. Bij veel nummers wordt eerst een serie gezwommen, waarna in het middag/avond programma de finale plaatsvindt. Uiteraard kan je de zwemmers in Eindhoven aanmoedigen, maar je kan ze dus ook volgen via de livetiming op je telefoon of computer.

njjk-kb-livetiming.JPG
Hoe ging het de Aalscholvers af tijdens het tweede weekend van de Regio kampioenschappen (03-12-2018)

Vol goede moet zouden er zaterdag 12 zwemmers aan de start staan. Jammergenoeg moest Senna zaterdag de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ze probeerde het nog wel, maar nog voor de wedstrijd begon was het duidelijk dat zwemmen geen goede optie zou zijn. Zij vertrok weer naar huis. Ook zondag een zieke. Ivar probeerde en ging ondanks dat hij zich thuis al niet goed voelde toch naar het zwembad. Maar ook voor hem bleek dat zwemmen van de wedstrijd niet een goed keuze zou zijn.

Naast deze teleurstelling voor deze zwemmers, waren er ook mooie verrichtingen door andere zwemmers. Jenna, die ook uitkomt op het NJJK half december, had opvallend grote verbeteringen van een aantal van haar PR's. Op de 100 vrij zwom zij maar liefst 7,5 seconden van haar tijd af, op de 100 rug 4 seconden en op de 200 wissel nog een 6 seconden.

Joey heeft met de verbetering van zijn PR's gewacht tot dit weekend. Al enige tijd haalde hij zijn PR's niet, maar dit weekend verbeterde hij er twee. Een mooie opsteker voor de rest van het seizoen.

Er waren nog veel meer PR's, maar ook weer medailles op de diverse afstanden. In totaal 13. Voordat Ivar de tweede dag moest afhaken, haalde hij op zaterdag nog 2 gouden medailles. Er waren ook 2 gouden medailles voor Andy. De behaalde 5 zilveren medailles werden verdeeld onder Ivar, Andy, Anouar (ook een bronzen medaille) en Britt, terwijl Justin en Joey nog een bronzen medaille hadden (Justin zelfs twee).

Verschillende tijden waren weer goed genoeg voor het NJJK van half december en een aantal tijden waren weer een verbetering van een clubrecord. Ivar verbeterde een 15 jaar oud clubrecord op de 50 rug en Andy een clubrecord van maar liefst 15 jaar oud op de 400 wissel. Ook het CR op de 100 vlinder in zijn leeftijdscategorie staat nu op naam van Andy. Britt heeft nu twee CR op de 200 meter. De 200 wissel had ze al in haar bezit, deze verbeterde ze dit weekend, maar nu ook een CR op de 200 rug.

Uiteindelijk was het weer een mooi weekend en gezien over de 4 wedstrijddagen een zeer goed afgesloten Regio Kampioenschap


De Aalscholvers laten een goede indruk achter op de Regio Kampioenschappen (20-11-2018)

regio-kamp.JPG

Tijdens de Regio kampioenschappen konden de Aalscholver zwemmers zich weer meten met de zwemmers uit de regio. Ondanks dat de limieten vergeleken met het verleden scherper zijn gesteld, zeker voor de senioren, stonden er 13 zwemmers aan de start en deden zij in totaal mee aan 37 nummers en twee estafettes. Verleden jaar waren er het eerste weekend 7 zwemmers en deden ze in 20 nummers mee. Een enorme groei dus dit jaar.

De Aalscholvers hebben niet alleen maar meegezwommen, ze hebben het ook goed gedaan; in totaal 16 podiumplaatsen (tegenover 5 verleden jaar) en 32 PR's. 6 Keer mocht er een Aalscholver op de hoogste trede staan, 5 keer op de tweede trede en 5 keer was er een bronzen medaille.

De hoogte punten:

 • Anouar komt met de week beter in vorm. Dit weekend zwom hij 15 seconden van zijn PR op de 400m af;
 • Een mooie 3e plaats voor de 4x200m vrije slag bij de heren. Andy, Ivar, Anouar en Joey waren de zwemmers. Er wordt nog uitgezocht of dit een clubrecord is (afstand staat nog niet genoteerd in overzicht);
 • 5 NJJK limieten zijn er gezwommen. Bij de limieten die Andy al had, komen er nog 3 bij (200 wissel, 400 vrij en 50 vlinder). Ivar heeft een limiet voor de 100 vrij en Jenna voor de 50 rug. Voor het eerst sinds lange tijd is de Aalscholver bij het NJJK op elke wedstrijddag vertegenwoordigd;
 • 5 Limieten die door Andy, Jenna en Ivar al waren gezwommen, hebben ze nogmaals gehaald echter met een nog beteree tijd;
 • Deze twee dagen zijn er 10 clubrecords gezwommen. Hier waren clubrecords bij die al heel lang stonden. Het verbeterde record van Ivar op de 400m vrij stond al 9 jaar, Andy verbrak een record van 8 jaar oud (400 vrij), een van 11 jaar oud (50 vlinder) en een van maar liefst 15 jaar oud (200 rug). Het clubrecord dat Britt nu in haar handen heeft op de 200 vrij, was een verbetering van een 15 jaar oud record. Ze verbeterde het record met 7 seconden.

Komend weekend dag 3 en 4 van de Regio Kampioenschappen. 12 Zwemmers staan dan aan de start en ze zwemmen in totaal 44 races. Gezien de resultaten, zijn de verwachtingen hoog.

Allemaal veel succes.


Wie wil dat nou niet.... (20-11-2018)

wie-wil-dat-nou-niet.JPG

Wie wil dat nou niet....

Zo'n heerlijk leeg zwembad, daar houdt toch iedereen van☺

Geen last van iets of iemand, maar of het je tijden ten goede komt.....

Wie wil dat nou niet....

Zo'n rustig, vloeiend keerpunt.

Goed kijken en je hebt de techniek zo te pakken, niet iedere trainer doet het zo voor ☺


Hoe werd er gezwommen op de tweede LAC (11-11-2018)

lac-2.JPG

Op 11 november werd de 2e LAC van het seizoen gezwommen. Verschillende zwemmers hadden van te voren doelstellingen bepaald. Britt had het plan om het 7 jaar oude record van Demi op de 200 wissel aan te vallen. Yara had ook grote plannen, zij wilde het 17 jaar oude clubrecord op de 200 vrij uit de boeken schrijven.

De Aalscholver begon met Britt gelijk goed. De doelstelling werd ruim gehaald. Met een tijd van 2:59.33 zwom zij en naar de snelste tijd en bijna 7 seconden sneller dan het oude record, nog maar 1,6 seconden verwijderd van de NJJK limiet. Op 24 november heeft ze nog een kans de limiet te halen.

De poging van Yara werd beloond met een 3e plaats maar dankzij de eindsprint ook met een verbetering van het oude record met 4 seconden.

Ook nog een derde en vierde clubrecord snuivelde. Max had als doelstelling om via een goede eerste 200m tijdens de 400m race het 14 jaar oude record te verbeteren. Het lukte! 4 Seconden sneller was hij. Daarna was het nog niet over, hij ging bij de tweede 200m op hetzelfde tempo verder. Hij verbeterde zijn eigen 400m clubrecordtijd van 14 oktober met maar liefst 10 seconden.

Behalve deze clubrecords waren er weer veel PR's, die allemaal eigenlijk een vermelding waard zijn. Maar een opsomming wordt wel een lange lijst. Een PR verdient het wel om nog apart genoemd te worden en dat is het PR van Anouar op de 800m vrij. Met een verbetering van 15 seconden, bewees hij dat hij echt op de weg terug is.

Alle zwemmers gefeliciteerd met de PR's CR's.


Zwemmen in het buitenland (14-11-2018)

Andy en Demi vertellen hun ervaring over het zwemmen in het buitenland. Andy heeft voordat hij in Nederland woonde in Roemenie getraind en Demi is op dit momenteel drie maanden in Spanje waar ze ook regelmatig in het water ligt.

Andy stelt zich hier voor en vertelt wat volgens hem de verschillen zijn.

andy-zwembad.JPG

"Hello everyone!

I am Andy, I dive into the water. My body is alive. Every time I am in the swimming pool, something feels different. I swim for hours. Stroke after stroke, I reach the wall, take a turn, I feel a rush and it all starts again. I started swimming at a very young age. Coming from an athletic family, my father tried putting me into different sports. After trying few, I found an affinity towards the water. I always loved the water and still do. Soon I was put into training in a club. I started getting better and really understood the sport. I started swimming at the age of 6 with my grandfather 'Tatanu' in a small city in Romania called Curtea de Arges.

I remember my first ever race in Bucharest, 50m backstroke: 1:14:11.... 3rd of December 2011. But my trainer was so happy, I did exactly what he told me to do 'swim correctly, not fast'

This year, I moved with my family from Romania to live in Netherlands, my father is working now for Fedex in Amsterdam. I arrived at the end of August and on 3rd of September I started training with De Aalscholver - under Frits supervision.

I have to tell you that I see a lot of differences between training here compared with Romania:

 • Training sessions are more structured and all exercises are explained to the athlete
 • I was worried I will lose all my friends and team mates, and it will be very difficult to find new ones, but I was totally wrong - I have now new friends in swimming and in school.
 • Here the attention is more on technique, while back in RO everyone was concentrating on swimming and finishing the exercise
 • The training sessions are shorter here, but intense
 • Here we have dry land training, twice a week
 • Here we have races every week, on SUN, while back in Romania we were having only few races specially before the nationals

One thing I will always remember, and if you wake me up in the middle of the night I will say 'Streamline Andy, streamline!'

I love swimming, I would do my best to be better and better, I really like living in Netherlands."

andy-start.JPGandy-2017.JPG

Het verhaal van Andy in het Nederlands


Demi haar tijd in Spanje zit er bijna op, haar ervaringen

demi-zwembad-1.JPG demi-zwembad-2.JPG

Het is alweer vier maanden geleden dat ik voor het laatst in het zwembad in Almere Poort ben geweest. Eerst heb ik een heerlijke vakantie gehad waarin ik vier weken naar Maleisie en twee weken naar Scandinavie ben geweest. Daarna begon mijn tussenjaar.

Eind augustus vertrok ik naar Spanje om daar mijn Spaans te verbeteren. Ook hier in Spanje probeer ik in vorm te blijven. Of misschien beter gezegd, weer in vorm te komen. Mijn eerste vier weken verbleef ik in het prachtige Salamanca waar ik voornamelijk naar de sportschool ging in plaats van naar het zwembad. Nu in Valencia ga ik daarentegen wel regelmatig naar het zwembad. In het begin verliep dit niet vlekkeloos. Er zijn namelijk ontzettend veel zwembaden in Valencia, maar het is best lastig om een goede te vinden. Zo hebben sommige zwembaden voor mij heel ongunstige openingstijden en daarnaast heb ik liever ook een zwembad waar het rustig is. Bovendien was ik tijdens mijn zoektocht naar een goed zwembad nog even van mijn scooter gevallen waardoor ik ook een tijdje niet kon trainen.

Nu train ik al een aantal weken in het sportcentrum Abastos. Dit is een enorm complex met meer dan alleen een zwembad. Het zwembad waar ik in train, is een 50-meter-bad verdeeld in twee baden van 25 meter en heb hier meestal een baan voor mezelf. Van tevoren krijg ik elke keer trainingen opgestuurd van Frits. Dit zijn trainingen van 1,5 uur en uiteraard zit er een opbouw in. Ik kan nu helaas geen aanwijzingen krijgen over bijvoorbeeld mijn techniek, maar ik hoop op deze manier wel weer mijn conditie op te bouwen. Bovendien is het best lekker om na mijn lessen even in het water te dobberen* ☺

*Ik bedoel natuurlijk hard te trainen


Verslag van de trainer (05-11-2018)

junioren-jeugd-deel-2-b.JPG

In Bussum was zondag de tweede Junioren-Jeugd wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd begon met de 400 meter borstcrawl. Britt Colijn zwom een mooie race, net iets boven haar PR. Met iets meer lef, had er een nieuw PR ingezeten. Sarah Lute heeft iets met de 400 borstcrawl. De vorige keer dat zij de 400 meter zwom, wilde ze te vroeg stoppen. Nu was ze extra gretig, maar daardoor startte ze te vroeg. Maar Sarah, de volgende keer wordt het een heel mooie tijd.

Het was weer een dag met veel PR's, dus nog steeds veel verbeteringen. Ik hoop dat ik in de opsomming niet iemand vergeten ben.

Ivar Kleuver verbeterde zijn PR op de 100 meter wissel met 5 seconden en dit terwijl hij vlak na de start dacht dat de zwemmers teruggevloten werden en hij dus even stopte met zwemmen. De 100 meter schoolslag ging hem ook goed af. Hij verbeterde zijn oude record met maar liefst 13 seconden.

Er waren PR's voor Senna, Jenna, Eva (die nu een mooie tijd op de 400 wissel heeft staan), Joey en Anouar (die zijn vorm weer terugkrijgt). Thierry verbeterde zijn PR op de 100 wissel met 8 seconden. Sarah, Britt, Isabel die haar PR op de 400 vrij met 40 seconden verbeterde maar nog veel harder kan, Roza, Dima, Mischa met op de 800m procentueel de grootste verbetering van een PR, Nael, Julie die op de kortere afstanden beter in vorm is dan ooit, Justin en Andy.

Andy heeft er weer een limiet voor de NJJK bij. Naast dat hij de limiet voor de 200 rug haalde, zwom hij met deze tijd ook het 13 jaar oude clubrecord uit de boeken. Ook het 13 jaar oude clubrecord op de 50 meter rug werd door hem met een halve seconde verbeterd.

junioren-jeugd-deel2-c.jpegjunioren-jeugd-deel-2-d.jpeg


Alle records gezwommen tijdens de limietwedstrijd op een rijtje (15-10-2018)

20181014-zwemmers.JPG

14 Oktober zijn er weer veel PR's en verschillende clubrecords verbroken. Als je het aantal genoteerde tijden afzet tegen de PR's, zijn ongeveer de helft van deze tijden een PR. In totaal zijn er 47 PR's gezwommen, daarvan waren er 7 een clubrecord.

Dayenne en Eva zwommen 4 seconden af van hun tijd op de 100m vrij. Thierry deed dit op de 50m vlinder. Op de 400m vrij zwommen Roza en Sarah een groot PR. Roza zwom 20 seconden sneller dan haar oude tijd en Sarah maar liefst 36 seconden en dat ondanks dat ze te vroeg wilde stoppen. Senna verbeterde haar school tijd met 6 seconden. Dit waren de grootste verbeteringen, maar ook de andere 39 PR's waren natuurlijk fantastisch. En dat allemaal zo vroeg in het seizoen.

Een zeer knap PR was er ook nog van Jenna Gorter. Zij verbeterde haar PR op de 100m school met 13 seconden en ze was daarmee 4 seconden sneller dan het NJJK limiet. En alsof het nog niet genoeg was, zwom ze op de 100m rug het grootste PR tussen al deze PR's. Ze zwom 16 seconden van haar oude tijd af.

Van de 7 clubrecords was het record dat Britt verbrak, een record dat al 20 jaar in de boeken stond. Op de 400m vrij verbeterde zij de tijd met maar liefst 7 seconden. Op de 100 rug verbeterde ze het 14 jaar oude record met 2 seconden.

Ook bij Max waren het oude clubrecords die hij verbeterde. Max verbeterde 3 records van Ivar de Jong, die al 10 jaar geleden gezwommen waren. Afgelopen zomer had Ivar zich nog afgevraagd wanneer zijn records nou eindelijk verbroken zouden worden. Dat was dus nu.

De tijden van Ivar Kleuver waren dan niet een verbetering van heel oude records, maar zeker net zo knap. Hij verbeterde met ruim 1 seconde zijn eigen record op de 50m vlinder dat hij twee weken geleden had gezwommen. Twee weken geleden had hij het oude record dat al 24 jaar in de boeken stond, verscherpt. En als aanvulling zwom hij ook nog een clubrecord op de 1500m vrij, een verbetering van het record met iets meer dan een minuut.

Een overzicht van de clubrecords kan je vinden bij clubrecords en de onderliggende pagina's per leeftijdscategorie.

20181014-en-je-neemt-mee.jpg20181014-op-naar-de-finish-2.jpg


Goed begin is het halve werk (08-10-2018)

2018107-NZC-1.jpg

De eerste competitiedag afgelopen zondag, wat een wedstrijd!

Met welke hoogtepunt zal ik beginnen? Oke Ivar als eerste, hij zwom zondag een NJJK limiet op de 200 rug. Gefeliciteerd!

Andy lukte het net niet om het NJJK limiet op de 200 vrij te halen, maar bedenk dat we pas aan het begin van het seizoen zitten.

De hoofdtrainer was bijzonder tevreden over de 200 rug van Ivar, Max, Mischa, Brian, Jamie, Britt, Senna en Isabel. Stuk voor stuk prachtprestaties. Deze afstand heeft ons een hoop punten opgeleverd en voor Britt en Max betekende het tevens een clubrecord. Beiden gefeliciteerd!

Over clubrecords gesproken, Justin zwom er 1 op de 100 rug en Andy op de 200 vrij, nog meer felicitaties!

Maar laten we vooral vaststellen dat er heel veel PR's gezwommen zijn, onze hele vereniging heeft een mooi visitekaartje afgegeven! Dat is overigens maar wat goed terug te zien op de ranglijst, we staan op de tweede plaats!

Bedankt zwemmers, trainers, officials en zwemcommissie voor deze super prestatie. Ga vooral zo door.

Zullen we met z'n allen stiekem kijken naar de kleine achterstand die we maar hebben op nummer 1 en alvast dromen over hoe mooi het zou zijn om te promoveren in het jubileumjaar van onze vereniging....

images/20181007-NZC-2.jpgimages/20181007-NZC-3.jpg

In de huidige landelijke stand van de 1e klasse staat De Aalscholver op dit moment op promoveren naar een landelijke klasse. Vanuit de 1e klasse wordt gepromoveerd door de nummers 1 per regio en de 3 snelsten daarna. In het overzicht staat dit aangegeven met een X. images/2018-2019-NZC-1e-klasse-landelijk-overzicht.jpg


Het totaal overzicht van de stand na de eerste competitiewedstrijd .


Peter's Cup 2018 (30-09-2018)

Zondag 2 december vindt de jaarlijks terugkerende sprintwedstrijd, Peter's Cup, in Almere plaats. De wedstrijd is bedoeld voor zwemmers vanaf de indeling junioren 1. Er worden drie leeftijdsindelingen gehanteerd. Er kan gezwommen worden voor twee klassementen. Binnen elk klassement worden alle vier de slagen gezwommen. Het 50 meter klassement wordt afgesloten met een finale 100m voor elke leeftijdsindeling. Het 25 meter klassement wordt afgesloten met een "AUSTRALIAN RUN" voor elke leeftijdsindeling. Elke zwemmer mag zich voor beide klassementen inschrijven. De gezwommen tijden vallen nog binnen de limietperiode voor de ONK korte baan 2018.
De inschrijvingen dienen uiterlijk 20 november 2018 gestuurd te zijn naar het wedstrijdsecretariaat. Meer informatie in de bepalingen of het bepalingen lxf format


Eerste wedstrijd van het seizoen (24-09-2018)

Zondag 23 september was de eerste wedstrijd van het seizoen. Een groep van bijna 30 zwemmers van de Aalscholver deed mee aan de eerste Minioren-Junioren Circuit wedstrijd. Ondanks dat er nog maar een paar weken getraind is, werden er 71 persoonlijke records gezwommen . 4 Van deze records waren tevens een clubrecord. Andrei Turta verbeterde met een paar seconden een clubrecord dat al meer dan 10 jaar in de boeken stond.


Kickoff (10-09-2018)

20180909-kickoff.jpg

Zondag 9 september heeft de kickoff plaatsgevonden voor de wedstrijdzwemmers van De Aalscholver.

Uiteraard was dit een sportief gebeuren. Niet alle trainers en zwemmers durfde de survival aan, maar een grote groep heeft de verschillende onderdelen uitgevoerd.

Touwen, water, modder, samenwerken en competitie waren de hoofdmoten van de survival.

Deze tweede kickoff was een geslaagde start van het komende zwemseizoen.


images/20180909-kickoff-2.jpgimages/20180909-kickoff-3.jpg

Op de Facebook pagina van De Aalscholver staan meer foto's.


Deelname van Ivar Kleuver aan de KNZB testdag (17-09-2018)

images/20180915-ivar-testdag-3.jpg

Op zaterdag 15 september organiseerde de KNZB een testdag voor het KNZB+ programma. Op basis van zwemresultaten en observaties van KNZB-talentcoaches zijn er zwemmers geselecteerd.

Ivar Kleuver mocht hier aan deelnemen. Voor een groot gedeelte dankte hij dit aan zijn goede prestaties tijdens de Miniorenfinale afgelopen seizoen.
Ivar moest een 6-tal tests doen. De test hadden onder andere betrekking op:

 • slagtechniek
 • coordinatie oefeningen
 • wrikken
 • been oefeningen
 • onderwaterfase

Bij elk onderdeel werd eerst een korte uitleg gegeven en daarna kon de test worden afgenomen. Per onderdeel stonden er een aantal coaches aan de kant die hun bevindingen op papier hebben gezet. Ivar heeft het gevoel dat het goed is gegaan, maar vond het wrikken op zijn rug wel een uitdaging.
Nu afwachten of Ivar mag deelnemen aan het KNZB+ programma*.

Na de testen hebben de sporters een workshop gekregen van Esmee en Tessa Vermeulen. Twee zussen die al lang meelopen in het Nederlandse zwemmen. Esmee was op het afgelopen EK bijzonder succesvol in het open water.
Ivar heeft een erg leuke ochtend gehad

*Het KNZB+ programma houdt in dat aan talentvolle junioren zwemmers naast het clubprogramma extra hoogwaardige en leerzame activiteiten aangeboden worden om zodoende hun sportieve en persoonlijke ontwikkeling positief te beinvloeden. Naast focus op de sporters wilt de KNZB met het KNZB+ pogramma ook de ontwikkeling van hun clubtrainers een positieve impuls geven.

images/20180915-ivar-testdag-2.jpgimages/20180915-ivar-testdag-1.jpg

Aantal bezoekers


sitemap-20090818.gif © Zwemsportvereniging De Aalscholver laatste update 25 maart 2019