zwemvereniging Zwemsportvereniging De Aalscholver, Almere

Ingezonden artikelen en activiteiten wedstrijdzwemmen


Verslag van de trainer

junioren-jeugd-deel-2-b.JPG

In Bussum was zondag de tweede Junioren-Jeugd wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd begon met de 400 meter borstcrawl. Britt Colijn zwom een mooie race, net iets boven haar PR. Met iets meer lef, had er een nieuw PR ingezeten. Sarah Lute heeft iets met de 400 borstcrawl. De vorige keer dat zij de 400 meter zwom, wilde ze te vroeg stoppen. Nu was ze extra gretig, maar daardoor startte ze te vroeg. Maar Sarah, de volgende keer wordt het een heel mooie tijd.

Het was weer een dag met veel PR's, dus nog steeds veel verbeteringen. Ik hoop dat ik in de opsomming niet iemand vergeten ben.

Ivar Kleuver verbeterde zijn PR op de 100 meter wissel met 5 seconden en dit terwijl hij vlak na de start dacht dat de zwemmers teruggevloten werden en hij dus even stopte met zwemmen. De 100 meter schoolslag ging hem ook goed af. Hij verbeterde zijn oude record met maar liefst 13 seconden.

Er waren PR's voor Senna, Jenna, Eva (die nu een mooie tijd op de 400 wissel heeft staan), Joey en Anouar (die zijn vorm weer terugkrijgt). Thierry verbeterde zijn PR op de 100 wissel met 8 seconden. Sarah, Britt, Isabel die haar PR op de 400 vrij met 40 seconden verbeterde maar nog veel harder kan, Roza, Dima, Mischa met op de 800m procentueel de grootste verbetering van een PR, Nael, Julie die op de kortere afstanden beter in vorm is dan ooit, Justin en Andy.

Andy heeft er weer een limiet voor de NJJK bij. Naast dat hij de limiet voor de 200 rug haalde, zwom hij met deze tijd ook het 13 jaar oude clubrecord uit de boeken. Ook het 13 jaar oude clubrecord op de 50 meter rug werd door hem met een halve seconde verbeterd.

junioren-jeugd-deel2-c.jpegjunioren-jeugd-deel-2-d.jpeg


Alle records gezwommen tijdens de limietwedstrijd op een rijtje

20181014-zwemmers.JPG

14 Oktober zijn er weer veel PR's en verschillende clubrecords verbroken. Als je het aantal genoteerde tijden afzet tegen de PR's, zijn ongeveer de helft van deze tijden een PR. In totaal zijn er 47 PR's gezwommen, daarvan waren er 7 een clubrecord.

Dayenne en Eva zwommen 4 seconden af van hun tijd op de 100m vrij. Thierry deed dit op de 50m vlinder. Op de 400m vrij zwommen Roza en Sarah een groot PR. Roza zwom 20 seconden sneller dan haar oude tijd en Sarah maar liefst 36 seconden en dat ondanks dat ze te vroeg wilde stoppen. Senna verbeterde haar school tijd met 6 seconden. Dit waren de grootste verbeteringen, maar ook de andere 39 PR's waren natuurlijk fantastisch. En dat allemaal zo vroeg in het seizoen.

Een zeer knap PR was er ook nog van Jenna Gorter. Zij verbeterde haar PR op de 100m school met 13 seconden en ze was daarmee 4 seconden sneller dan het NJJK limiet. En alsof het nog niet genoeg was, zwom ze op de 100m rug het grootste PR tussen al deze PR's. Ze zwom 16 seconden van haar oude tijd af.

Van de 7 clubrecords was het record dat Britt verbrak, een record dat al 20 jaar in de boeken stond. Op de 400m vrij verbeterde zij de tijd met maar liefst 7 seconden. Op de 100 rug verbeterde ze het 14 jaar oude record met 2 seconden.

Ook bij Max waren het oude clubrecords die hij verbeterde. Max verbeterde 3 records van Ivar de Jong, die al 10 jaar geleden gezwommen waren. Afgelopen zomer had Ivar zich nog afgevraagd wanneer zijn records nou eindelijk verbroken zouden worden. Dat was dus nu.

De tijden van Ivar Kleuver waren dan niet een verbetering van heel oude records, maar zeker net zo knap. Hij verbeterde met ruim 1 seconde zijn eigen record op de 50m vlinder dat hij twee weken geleden had gezwommen. Twee weken geleden had hij het oude record dat al 24 jaar in de boeken stond, verscherpt. En als aanvulling zwom hij ook nog een clubrecord op de 1500m vrij, een verbetering van het record met iets meer dan een minuut.

Een overzicht van de clubrecords kan je vinden bij clubrecords en de onderliggende pagina's per leeftijdscategorie.

20181014-en-je-neemt-mee.jpg20181014-op-naar-de-finish-2.jpg


Goed begin is het halve werk

2018107-NZC-1.jpg

De eerste competitiedag afgelopen zondag, wat een wedstrijd!

Met welke hoogtepunt zal ik beginnen? Oke Ivar als eerste, hij zwom zondag een NJJK limiet op de 200 rug. Gefeliciteerd!

Andy lukte het net niet om het NJJK limiet op de 200 vrij te halen, maar bedenk dat we pas aan het begin van het seizoen zitten.

De hoofdtrainer was bijzonder tevreden over de 200 rug van Ivar, Max, Mischa, Brian, Jamie, Britt, Senna en Isabel. Stuk voor stuk prachtprestaties. Deze afstand heeft ons een hoop punten opgeleverd en voor Britt en Max betekende het tevens een clubrecord. Beiden gefeliciteerd!

Over clubrecords gesproken, Justin zwom er 1 op de 100 rug en Andy op de 200 vrij, nog meer felicitaties!

Maar laten we vooral vaststellen dat er heel veel PR's gezwommen zijn, onze hele vereniging heeft een mooi visitekaartje afgegeven! Dat is overigens maar wat goed terug te zien op de ranglijst, we staan op de tweede plaats!

Bedankt zwemmers, trainers, officials en zwemcommissie voor deze super prestatie. Ga vooral zo door.

Zullen we met z'n allen stiekem kijken naar de kleine achterstand die we maar hebben op nummer 1 en alvast dromen over hoe mooi het zou zijn om te promoveren in het jubileumjaar van onze vereniging....

images/20181007-NZC-2.jpgimages/20181007-NZC-3.jpg

In de huidige landelijke stand van de 1e klasse staat De Aalscholver op dit moment op promoveren naar een landelijke klasse. Vanuit de 1e klasse wordt gepromoveerd door de nummers 1 per regio en de 3 snelsten daarna. In het overzicht staat dit aangegeven met een X. images/2018-2019-NZC-1e-klasse-landelijk-overzicht.jpg


Het totaal overzicht van de stand na de eerste competitiewedstrijd .


Peter's Cup 2018

Zondag 2 december vindt de jaarlijks terugkerende sprintwedstrijd, Peter's Cup, in Almere plaats. De wedstrijd is bedoeld voor zwemmers vanaf de indeling junioren 1. Er worden drie leeftijdsindelingen gehanteerd. Er kan gezwommen worden voor twee klassementen. Binnen elk klassement worden alle vier de slagen gezwommen. Het 50 meter klassement wordt afgesloten met een finale 100m voor elke leeftijdsindeling. Het 25 meter klassement wordt afgesloten met een "AUSTRALIAN RUN" voor elke leeftijdsindeling. Elke zwemmer mag zich voor beide klassementen inschrijven. De gezwommen tijden vallen nog binnen de limietperiode voor de ONK korte baan 2018.
De inschrijvingen dienen uiterlijk 20 november 2018 gestuurd te zijn naar het wedstrijdsecretariaat. Meer informatie in de bepalingen of het bepalingen lxf format


Eerste wedstrijd van het seizoen

Zondag 23 september was de eerste wedstrijd van het seizoen. Een groep van bijna 30 zwemmers van de Aalscholver deed mee aan de eerste Minioren-Junioren Circuit wedstrijd. Ondanks dat er nog maar een paar weken getraind is, werden er 71 persoonlijke records gezwommen . 4 Van deze records waren tevens een clubrecord. Andrei Turta verbeterde met een paar seconden een clubrecord dat al meer dan 10 jaar in de boeken stond.


Kickoff

20180909-kickoff.jpg

Zondag 9 september heeft de kickoff plaatsgevonden voor de wedstrijdzwemmers van De Aalscholver.

Uiteraard was dit een sportief gebeuren. Niet alle trainers en zwemmers durfde de survival aan, maar een grote groep heeft de verschillende onderdelen uitgevoerd.

Touwen, water, modder, samenwerken en competitie waren de hoofdmoten van de survival.

Deze tweede kickoff was een geslaagde start van het komende zwemseizoen.


images/20180909-kickoff-2.jpgimages/20180909-kickoff-3.jpg

Op de Facebook pagina van De Aalscholver staan meer foto's.


Deelname van Ivar Kleuver aan de KNZB testdag

images/20180915-ivar-testdag-3.jpg

Op zaterdag 15 september organiseerde de KNZB een testdag voor het KNZB+ programma. Op basis van zwemresultaten en observaties van KNZB-talentcoaches zijn er zwemmers geselecteerd.

Ivar Kleuver mocht hier aan deelnemen. Voor een groot gedeelte dankte hij dit aan zijn goede prestaties tijdens de Miniorenfinale afgelopen seizoen.
Ivar moest een 6-tal tests doen. De test hadden onder andere betrekking op:

  • slagtechniek
  • coordinatie oefeningen
  • wrikken
  • been oefeningen
  • onderwaterfase

Bij elk onderdeel werd eerst een korte uitleg gegeven en daarna kon de test worden afgenomen. Per onderdeel stonden er een aantal coaches aan de kant die hun bevindingen op papier hebben gezet. Ivar heeft het gevoel dat het goed is gegaan, maar vond het wrikken op zijn rug wel een uitdaging.
Nu afwachten of Ivar mag deelnemen aan het KNZB+ programma*.

Na de testen hebben de sporters een workshop gekregen van Esmee en Tessa Vermeulen. Twee zussen die al lang meelopen in het Nederlandse zwemmen. Esmee was op het afgelopen EK bijzonder succesvol in het open water.
Ivar heeft een erg leuke ochtend gehad

*Het KNZB+ programma houdt in dat aan talentvolle junioren zwemmers naast het clubprogramma extra hoogwaardige en leerzame activiteiten aangeboden worden om zodoende hun sportieve en persoonlijke ontwikkeling positief te beinvloeden. Naast focus op de sporters wilt de KNZB met het KNZB+ pogramma ook de ontwikkeling van hun clubtrainers een positieve impuls geven.

images/20180915-ivar-testdag-2.jpgimages/20180915-ivar-testdag-1.jpg


sitemap-20090818.gif © Zwemsportvereniging De Aalscholver laatste update 6 november 2018