zwemvereniging Zwemsportvereniging De Aalscholver, Almere

jubileum.JPG

Kledingeisen

Informatie wedstrijdzwemmen 2018/2019

Alle informatie over de trainingstijden, groepindeling, wedstrijden en nog meer vind je in het informatieboekje van de afdeling wedstrijdzwemmen.

Programma en Indeling

In de wedstrijdkalender staan de verschillende programma's voor de eerstkomende wedstrijden. Controleer hier of je ingeschreven bent voor de juiste wedstrijden. De indeling van de de limiet wedstrijd in Alkmaar op 24 februari en van het 3e deel van het Minioren Junioren Circuit van 3 maart staan nu in de wedstrijdkalender .

Uitslagen

De uitslagen van de ZMC 6 en de 1e limietwedstrijd van het seizoen in een 50 meter bad staan nu in de wedstrijdkalender. Dit seizoen staat in de wedstrijdkalender naast de gezwommen tijden van de Aalscholver zwemmers ook een totaal uitslag van iedere wedstrijd.

Clubrecords

Het clubrecordklassement is aangepast. Ivar, Britt en Isabel hebben 17 februari clubrecords gezwommen in het 50 meter bad van Amersfoort. De records en totalen per zwemmer zijn opgenomen in het overzicht clubrecords. Nu (18 februari) zijn er al meer clubrecords gezwommen, dan in het zwemseizoen 2017/2018. Nu 70 records, verleden jaar 54.

NZC

In het seizoen 2017-2018 zijn we 5e in het NZC-klassement geworden. Zie ook bij de knipsels.

De twee NZC is gezwommen. Kijk in de wedstrijdkalender voor de uitslagen of op de pagina ingezonden voor de stand en de puntentelling. De overige data voor de NZC van seizoen 2018-2019 zijn ook al bekend.

Vacature

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe trainers voor het wedstrijdzwemmen! Lijkt het je leuk om training te geven, loop eens langs bij een van de trainers.

Afsluiting Poortdreef

Vanaf 10 september tot half maart 2019 wordt gewerkt aan de Poortdreef. Er zijn diverse omleidingen voor zowel autoverkeer als voor de fietsers. In Wat en waarom Poortdreef staan de diverse omleidingen.

Eisen sieraden en horloges

Persbericht van de KNZB van 28 april 2016:
Geen (sport)horloges toegestaan bij zwemwedstrijden!

De TORZ (Taakgroep Officials & Reglementen Zwemmen) wil duidelijk maken dat het dragen van (sport)horloges tijdens zwemwedstrijden niet is toegestaan.
In het reglement is onder artikel D 16.7 opgenomen dat een zwemmer geen middel mag gebruiken of dragen of een zwempak dat zijn snelheid, drijfvermogen of uithoudingsvermogen tijdens een wedstrijd kan ondersteunen. Een (sport)horloge kan mogelijk een bijdrage leveren aan de snelheid door bijv. tijden en slagritme aan enz. enz.. Bij het open water zwemmen is er vooral het risico van verwonding van de medezwemmers.
Het dragen van andere sieraden is niet toegestaan voor zover het een (mogelijke) bijdrage kan geven aan snelheid, drijfvermogen of uithoudingsvermogen (bijv. strakke armbandjes, powerbands, magnetische bandjes enz.).

Eisen zwemkleding bij wedstrijden

Volgens de FINA regels is er alleen nog badkleding van textiel toegestaan.

De belangrijkste eisen

 1. Ontwerp:
  - voor de mannen: een broek van de navel tot maximaal de knie
  - voor de vrouwen: een badpak van de nek tot maximaal de knie, open rug, zonder rits, schouders en armen onbedekt.
 2. Materiaal:
  - gebruikte materialen moeten de contouren van het lichaam volgen
  - de combinatie van verschillende materialen in de zwemkleding mag niet tot gevolg hebben dat lucht wordt opgesloten
  - de stof mag niet bewerkt worden
  - een stof waterafstotend maken d.m.v. een spray is niet toegestaan.
 3. Dikte:
  De maximale dikte van het materiaal is 0,8 mm.
 4. Drijfvermogen:
  De totale zwemkleding mag een drijfvermogen hebben van maximaal 0,5 Newton (50 gram), ongeacht de grootte van de kleding.
 5. Gebruik:
  Er mag slechts één zwempak gebruikt worden. Het dragen van een zwembroek onder de zwemkleding of het dragen van twee zwembroeken c.q. badpakken over elkaar is niet toegestaan.

Klassieke zwemkleding

De KNZB heeft besloten om alle pakken van textiel (nylon, lycra enz.), oftewel de klassieke zwemkleding, toe te staan, mits deze voldoet aan de eisen van het ontwerp zoals hierboven vermeld.
Voor meer informatie zie de KNZB reglementen.


sitemap-20090818.gif © Zwemsportvereniging De Aalscholver laatste update 13 december 2018