zwemvereniging Zwemsportvereniging De Aalscholver, Almere

Houd je tijdens de trainingen aan de Corona regels in het belang van jezelf, van anderen en de club!

Het Sterrenplan bij Zwemsportvereniging De Aalscholver

Sterrenplan voor kinderen van 7 tot 11 jaar

Voor kinderen die na hun zwemles graag door willen gaan met zwemmen, is er de mogelijkheid om bij Zwemsportvereniging De Aalscholver het Sterrenplan te volgen.
Wij merken vaak dat kinderen na het behalen van het diploma nog niet precies weten welke tak van sport ze willen gaan beoefenen, maar wel graag willen blijven zwemmen. Voor die groep is het Sterrenplan bedoeld. Kinderen kunnen naar het Sterrenplan zodra zij in het bezit zijn van het C-diploma.
Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen indien uw kind het B-diploma bezit. We bekijken dan in een proefles of uw kind deel kan nemen aan het Sterrenplan.

Informatie voor de kinderen

In het Sterrenplan maak je gedurende ongeveer twee jaar op een speelse manier kennis met de vijf verschillende takken van de zwemsport: wedstrijdzwemmen, waterpolo, schoonspringen, synchroonzwemmen en een vorm van reddend zwemmen. Je leert samen met je vriendjes en vriendinnetjes sporten, het zwemmen lang vol te houden, trucjes in het water en nog veel meer.
Wanneer je een onderdeel erg goed kunt ontvang je een sticker voor op de poster. Wanneer je alle oefeningen van een module goed hebt afgerond ontvang je een certificaat! Als je het zwemmen, naar beoordeling van je trainers, voldoende beheerst kun je een keuze maken voor wedstrijdzwemmen of waterpolo.

zwemles-borstcrawl-20091107.jpg

Wachtlijst en oproepen

Momenteel is er geen wachtlijst voor het Sterrenplan.
Zie verder bij lid worden.

Informatie voor ouders

Het Sterrenplan bestaat uit 5 sporttakspecifieke en 7 sporttakoverstijgende modules. Wij gaan voor zoveel mogelijk modules oefenen, per jaar voor teminste 4 modules. In elke les gaan we wel aan het werk met de zwemslagen, die de basis vormen voor het vervolg als wedstrijdzwemmer of waterpoloër. Meer gedetailleerde informatie hierover staat op de pagina Informatie voor ouders.

We verwachten uiteraard dat uw kind op tijd op de training aanwezig is. Daarnaast zijn er echter nog enkele andere regels van toepassing. De details hierover kunt u nalezen op de pagina Informatie voor ouders.
Is niet alles duidelijk, leest u dan alstublieft de veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.
Als vereniging richten wij ons op sporten in het water. Vandaar onze naam "Zwemsportvereniging De Aalscholver".

Sterrenplan

Janet Ginther
Email: sterrenplanat-20090607.gifaalscholver.com
Gaarne in de email uw telefoonnummer vermelden.
Zie voor de trainingstijden: Trainingstijden sterrenplan

De zweminstructeurs

Onze zweminstructeurs zijn, evenals alle andere kaderleden, vrijwilligers.

Wanneer u geïnteresseerd bent in het helpen tijdens de training of bij de zogenaamde start-wedstrijden meldt u zich alstublieft aan bij de coördinator van het Sterrenplan. In een aantal gevallen bestaat de mogelijkheid om op kosten van de vereniging de benodigde diploma's voor zwemtrainer te behalen.


sitemap-20090818.gif © Zwemsportvereniging De Aalscholver laatste update 13 juli 2019