OVER DE AALSCHOLVER

De aalscholver

Zwemsportvereniging De Aalscholver is aangesloten bij de KNZB. We bestaan al meer dan 40 jaar. Aanvankelijk gestart in Almere-Haven, het oudste gedeelte van Almere, maar in 2016 verhuisd naar het prachtige nieuwe zwembad in Almere-Poort.

Ontstaan

Het was op 5 februari 1979: toen startten een aantal enthousiaste Almeerders van het eerste uur de zwemvereniging in het toen net geopende zwembad van Almere-Haven. De vereniging groeide uit tot inmiddels meer dan 250 leden. Er werd aanvankelijk zwemles gegeven en heel wat Almeerse jeugd heeft bij de Aalscholver haar zwemdiploma’s gehaald. Kort na de oprichting van de club werd er ook gestart met kunstzwemmen, maar dat was geen lang leven beschoren. Begin jaren tachtig werden de activiteiten uitgebreid met waterpolo, met Ben Geersema en Frans Visser als teamduwers. Dat bleek wel een succes. Ook wedstrijdzwemmen, gestart in 1987 bleek een blijvertje. Er werd later zelfs een samenwerking aangegaan met Het Y uit Amsterdam, met de startgemeenschap ’Het Y-Mere’. Deze werd in 2007 weer opgeheven en sindsdien neemt De Aalscholver weer onder eigen naam deel aan wedstrijden.

Per 31 december 2015 is gestopt met het geven van zwemles, in plaats daarvan werd de focus gelegd op de inzet van het Sterrenplan.

In maart 2016 verhuisde de vereniging naar het Indoor Sportcomplex Olympiakwartier in Almere-Poort en werd na 37 jaar afscheid genomen van het vertrouwde bad in Almere-Haven.

FraGMENT uit de oprichtingsakte

De Aalscholver