Gisterenavond is, na afloop van de training, in het bijzijn van de voltallige wedstrijd selectie, een officiële KNZB prestatie-medaille uitgereikt aan Sarah Lute.

Directe aanleiding voor deze bijzondere gebeurtenis zijn de 200m vlinderslag tijden die Sarah aan het einde van het, door Covid ingekorte zwemseizoen 2020-2021, op het scoreboard heeft gebracht. Op 11 Oktober zwom Sarah een tijd van 3:12.16 in de Koploper te Lelystad om 2 maanden later nog iets sneller aan te tikken in 3:12.51, in ons thuis-bad op 12 december. Met deze prestaties heeft Sarah zich vorig jaar geschaard bij de beste Nederlandse leeftijdsgenoten op de 200m vlinderslag.

Karakter, goede techniek en uithoudingsvermogen zijn noodzakelijk om dit zware nummer te kunnen zwemmen. De basis er voor wordt gelegd in de training. Samen met Eva Schager, die dit nummer ook al in wedstrijdverband heeft gezwommen, heeft Sarah zich vorig jaar special op de 200 vlinder voorbereid. Met dit mooie resultaat als gevolg.

Een goed voorbeeld doet volgen’ luidt een bekend gezegde. We hopen dan ook dat Sarah’s prestatie een motivatie zal zijn voor de andere zwemmers om ook de zwaardere zwemnummers, zoals 200m vlinder en 400m wisselslag – in de toekomst te gaan zwemmen. “The pool is the limit…..

Van harte gefeliciteerd!