Op 21 januari en 22 januari hebben in het Sport Complex Koning Willem Alexander de Regionale Kampioenschappen Korte Baan Sprint plaatsgevonden. Aan dit evenement hebben namens de Aalscholver zeven jongens en acht meisjes deelgenomen.

Deelname aan deze wedstrijd is gekoppeld aan het behalen van limiettijden. Het behalen van deze limieten was dan ook een belangrijke doelstelling voor de zwemmers gedurende de 1e helft van het zwemseizoen.

Kijkend naar de omvang van de ploeg kan worden gezegd dat de zwemmers daar zeker in zijn geslaagd. Door ook in te schrijven op de estafette nummers heeft iedere zwemmer tenminste 2 nummers per sessie kunnen zwemmen. En wat is nu leuker dan samen met je matties een prestatie neer te zetten?

De Regionale Kampioenschappen zijn wedstrijden van een hoog nivo. Menig deelnemer aan de Nationale (jeugd) Kampioenschappen zwemt ook tijdens de Regionale Kampioenschappen.

Een uitgesproken gelegenheid dus voor onze zwemmers om hun krachten te meten met de beste zwemmers uit hun leeftijdsklasse. En een mooi moment ook om vast te stellen waar ze met hun prestatie staan. De sportieve uitdagingen gecombineerd met een prima sfeertje, twee dagen een volle en enthousiaste tribune, alsmede een goede organisatie van ZPCH hebben onze zwemmers aangezet tot prima resultaten: 28 persoonlijke recorden verdeeld over 13 zwemmers.

Daan met 6 PRs bij de jongens en Iris met 5 PRs bij de meisjes namen daarbij het voortouw.

Vermeldenswaardig zijn zeker ook de 5e en 6e plaats van Frances op de 100m rugslag en 100 Schoolslag en de 5e plek van Oleksandr op de 100m rugslag.

Op de estafettes lieten de Aalscholvers zich ook van hun goede kant zien, getuige een 5e plek van de 4x50m wisselslag junioren gemengd, bestaande uit Frances, Sem, Jayden en Daria en de 4e plek van de 4x100m wisselslag junioren jongens, bestaande uit Oleksandr, Jayden, Daan en Sem. Een goede indicatie dat de Aalscholver in de breedte sterker is geworden.

De volgende afspraak is in mei voor de Regionale Kampioenschappen Lange Baan in het mooie zwembad in Amersfoort. Voor de zwemmers breek derhalve een (in)spannende tijd aan, waarin de jacht op de limieten weer gestart zal worden. Doestelling is en blijft om in Amersfoort weer met een sterke ploeg aan de start te komen.

Uitslagen: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/23514

Aalscholver tijden: https://www.swimrankings.net/index.php?page=meetDetail&meetId=635411&clubId=75995

Hieronder een impressie van de wedstrijd.

De Aalscholver