Nadat de oudere jeugd hun regionale kampioenschappen in Amsterdam hadden afgewerkt was het vervolgens de beurt aan onze jongste zwemmers, de Minioren.

Voor hen stonden dit weekeinde de Minioren Finales van de Regio Noord Holland in Alkmaar op het programma. Een 2-daagse wedstrijd voor zwemmers tot 12 jaar, die op deze wedstrijd uitkomen op 2 verschillende nivo’s: minioren 3-4 en minioren 5-6.

De Aalscholver was met 10 zwemmers aanwezig, 4 meisjes en 6 jongens.

Naast een strijd om medailles was deze wedstrijd tevens de laatste mogelijkheid om te kwalificeren voor de Minioren Jaargang finales later deze maand. Of en voor wie dat laatste is gelukt wordt pas over een aantal dagen duidelijk als alle regionale minioren wedstrijden zijn geregistreerd.

Wel duidelijk is dat onze zwemmers op dit toernooi goed hebben gepresteerd. Voor de meeste zwemmers waren er meerdere persoonlijke besttijden te noteren.

En wat de medailles betreft, ook daar ging de Aalscholver niet met lege handen naar huis: Francine haalde zaterdag goud op de 50m vlinderslag bij de minioren 3-4 en voegde daar zondag nog brons aan toe op de 100m wisselslag in dezelfde klasse.

Een geslaagd toernooi dus waarbij onze zwemmers hebben laten zien dat er ook op het jongste nivo goed wordt gepresteerd.

De Aalscholver