Onlangs hebben de kinderen van de Traintrain-groep en de masters een leerzame sessie gehad met fysiotherapeut Thom de Boer van Veel Beter Fysiotherapie. Thom was uitgenodigd om het belang van een goede warming-up uit te leggen, en de bijeenkomst bleek een groot succes.

Tijdens deze interactieve sessie kregen de kinderen en masters een combinatie van theorie en praktische tips. Thom benadrukte dat een effectieve warming-up niet alleen blessures voorkomt, maar ook de prestaties in het water verbetert. Deze sessie heeft duidelijk gemaakt dat een goede voorbereiding het halve werk is en dat een zorgvuldige warming-up essentieel is voor succes in het zwembad.

Om de deelnemers verder te ondersteunen, is er een handige link met goede warming-up oefeningen beschikbaar gesteld: Bekijk de oefeningen.

We vragen de kinderen van de Traintrain-groep om vanaf nu minimaal 15 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn. Dit zorgt ervoor dat er voldoende tijd is voor een goede warming-up, waardoor iedereen optimaal kan presteren.

Veel Beter Fysiotherapie bedankt Thom de Boer voor zijn waardevolle bijdrage aan deze leerzame sessie!

De Aalscholver