Als hoogtepunt van het zwemseizoen 2023-2024 hebben een aantal van onze wedstrijdzwemmers deelgenomen aan wedstrijden op nationaal nivo: Het NK sprint, Speedo Jaargang Finales en het NJK. Op het NK sprint In Rotterdam (25m) kwamen Iris en Jayden namens de Aalscholver in actie op de 50m schoolslag. Iris wist in de Series haar persoonlijke besttijd met 0.33 te verbeteren tot 37.33. Voor Jayden zat dat er net niet in, maar 34.18 was wel zijn tweede tijd ooit. Voor beide zwemmers was deelname aan het NK een primeur.

In Dordrecht stonden de Speedo Jaargang finales voor Minioren (50m) op het programma. In deze 1-daagse wedstrijd komen per zwemnummer de beste 24 minioren van Nederland tegen elkaar in actie. ZV. de Aalscholver was op deze wedstrijd met 5 zwemmers aanwezig, Francine en Norah bij de meisjes minioren/3-4, Cas, Enzi en Mason bij de jongens minioren/5 en minioren 6. De electronische tijdwaarneming, een indrukwekkend 8-baans 50m bad en veel publiek zorgde voor een prima ambiance en dus een mooie ervaring voor onze jongste zwemmers. Er werden veel PRs gezwommen, waarbij de 5e plaats voor Francine op de 50m vlinderslag de bekroning was voor een geslaagd evenement.  

Op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (50m), vorige week in Eindhoven, wist Oleksandr namens de Aalscholver met 3444 punten een 27ste plaats te behalen in een zeer sterk bezette Tienkamp. Oleksandr zwom bij deze gelegenheid maar liefst 8 nieuwe persoonlijke besttijden.

Resumerend kan worden gezegd dat de Aalscholver in alle leeftijdsklasse onder 18 jaar het nationale nivo heeft aangetikt. Een resultaat waarop we als Zwemsport Vereniging trots kunnen zijn.

De Aalscholver