Na een zinderende strijd in de 4e ronde, zondag jl. in het Koning Willem Alexander Sportcomplex in Hoofddorp, hebben de wedstrijdzwemmers van ‘de Aalscholver’ uit Almere de titel binnengehaald in de Nationale Zwemcompetitie van de B-klasse in de regio Midden-West.

In deze competitie, gezwommen op ‘de korte (25m) baan’, wordt, verdeeld over 4 ronden, een groot aantal zwemnummers afgewerkt. De vereniging die na 4 ronden de laagste totaalscore noteert mag zich kampioen noemen. Aan de competitie wordt deelgenomen door zwemmers uit de categorieën Junior, Jeugd en Senioren.

Hoewel de Aalscholver na de 3e zwemronde aan de leiding van de competitie stond was er zeker geen sprake van ‘een gelopen race’. De voorsprong op de concurrentie was klein. Elke misstap kon worden afgestraft. Een perfecte laatste ronde was nodig om de titel veilig te stellen.

Daarin zijn de zwemmers van ‘de Aalscholver’ meer dan geslaagd. Voorafgegaan door een groot aantal persoonlijke besttijden en diverse podiumplaatsen, werd het kampioenschap binnengehaald met een overtuigende overwinning op de afsluitende 8x50m vrije slag (all-in).

Met het behalen van het kampioenschap zijn de zwemmers van ‘de Aalscholver’ ook verzekerd van promotie naar de A-Klasse.

Eén reactie

De Aalscholver