zwemvereniging Zwemsportvereniging De Aalscholver, Almere

ZOMERZWEMMEN SIJSJESBERG

Ook deze zomer is het weer mogelijk om te zwemmen in zwembad de Sijsjesberg.


Wanneer?

Op de volgende avonden van 18:00 tot 19:00 uur
Week 31: dinsdag 31 juli en donderdag 2 augustus
Week 32: dinsdag 7 en donderdag 9 augustus
Week 33: dinsdag 14 en donderdag 16 augustus
Week 335: dinsdag 28 en donderdag 30 augustus


Wie?

Master zwemmers, leden van waterpolo, leden van wedstrijdzwemmen


Spelregels

Minimum leeftijd 10 jaar.
Er is geen trainer aanwezig, dus er wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht.

Wedstrijdzwemmen bij Zwemsportvereniging De Aalscholver


NA DE VAKANTIE KICK-OFF VOOR ALLE TRAINFUNNERS, -TECHNIEKERS, -TRAINERS EN -RACERS

Na de eerste zwemtrainingen van het seizoen is er op zondag 9 september de Kick Off van het wedstrijdzwemseizoen 2018/2019. U hebt hierover al een e-mail ontvangen. Houd deze datum vrij.


Programma en Indeling

Binnenkort komt de kalender 2018/2019 in de wedstrijdkalender.

Uitslagen

Clubrecords


In het seizoen 2017/2018 zijn er in totaal 54 clubrecords gezwommen. De heren/jongens hebben 36 keer een record verbeterd en de dames/meisjes 18 keer. De records en totalen per zwemmer zijn opgenomen in het overzicht clubrecords.

NZC

In het seizoen 2017-2018 zijn we 5e in het NZC-klassement geworden. Zie ook bij de knipsels.

De data voor de NZC van seizoen 2018-2019 zijn ook al bekend.

Vacature

Wij zijn op zoek naar nieuwe trainers voor het wedstrijdzwemmen!

Afsluiting Elementendreef

Tijdens de afsluitende werkzaamheden aan de Hogering is tot 2 juli de Elemetendreef afgesloten ter hoogte van de onderdoorgang Hogering in de richting van de Audioweg. Vanaf 2 juli tot 1 augustus is deze ondergang in beide richtingen volledig afgesloten. Bekijk de beschrijving. Vanaf 1 augustus zou de complete aansluiting, inclusief Argonweg, weer open moeten zijn.

Wedstrijdzwemmen van jong tot oud

Bij De Aalscholver kun je op verschillende niveau's het wedstrijdzwemmen beoefenen. Na het behalen van het C-diploma kun je blijven zwemmen en doorstromen naar het Sterrenplan. Dit is speciaal voor kinderen tussen de 7 en ongeveer 10 jaar. Ben je al ouder dan kun je misschien ook direct doorgaan naar de wedstrijdzwem-groepen.
Als vereniging richten wij ons op sporten in het water. Vandaar onze naam "Zwemsportvereniging De Aalscholver".

De groepsindelingen zijn afhankelijk van de vaardigheden.
Onze jongste zwemmers starten in het Sterrenplan. Zodra zij het 2-jarig programma van het Sterenplan hebben afgerond stromen zij door naar het wedstrijdzwemmen.
Voor de jonge zwemmers en de beginners, waar nog veel aan techniek en conditie moet worden gedaan, is er een speciale groep TrainTechniek om de basis principes van de keerpunten en wedstrijd-zwemslagen onder de knie te krijgen. In principe traint deze groep TrainTechniek 2x per week. De gevorderde zwemmer van deze groep traint 3x per week. Daarna word je door de trainer ingedeeld in een andere groep en worden het aantal trainingen per week opgeschroefd. Je zwemt dan in de groep TrainTrainen of TrainRacen. Deze groep heeft naast meer uren zwemtraining ook een aantal landtrainingen. Ben je juist minder fanatiek dan kennen we ook nog de groep TrainFun.

rvl-20080510-6499.jpg

De trainers komen regelmatig bij elkaar en bespreken dan onder andere de vorderingen van alle zwemmers. Er wordt indien nodig een nieuwe groepsindeling gemaakt. Naar gelang het beter gaat schuif je een groep op. De verschillende groepen hebben verschillende trainers. Alleen de trainers bepalen of je naar een andere groep gaat. Zodra je in de groep TrainTrainen of TrainRacen traint wordt er van je verwacht dat je in elk geval 70% op jaarbasis komt trainen. Hier komt namelijk de discipline om de hoek kijken.

Vanaf 1 januari 2014 vallen alle kinderen onder de 12 jaar in naam onder het Sterrenplan. De kinderen die zwemmen in de groepen TrainTechniek zullen qua contributie dus meestal onder het Sterrenplan vallen.
Ben je 12 jaar of ouder dan val je sowieso onder wedstrijdzwemmen (TrainTrainen of TrainFun), maar dat staat los van de groepsindeling qua techniek.
Heb je na je studie nog niet genoeg van het wedstrijdzwemmen, dan kun je zowel blijven wedstrijdzwemmen als lid worden van onze masters en tot op hoge leeftijd ook aan wedstrijden deelnemen. Bij de masters maken we onderscheid tussen TrimMasters en WedstrijdMasters.

Proefles

Wil je komen wedstrijdzwemmen bij Zwemsportvereniging De Aalscholver, maar weet je nog niet zeker of je het wel echt leuk vindt? Kom dan eens langs voor een proefles. Je kunt bij ons gratis 2 proeflessen volgen. Wanneer je het leuk vindt dan kun je lid worden en het inschrijfformulier invullen. Twijfel je nog, dan kun je ook nog 2 gratis proeflessen bij het waterpolo volgen.

De nationale zwemcompetitie

Voor de NZC zwemmen we alweer een aantal jaar in de 1e klasse van district 3.
De tussenstand is te vinden op de site van de KNZB.

Wedstrijdzwemmen

Regina Zant 06-2291-3864
Cindy Visser 06-2819-2456
Email: wedstrijdzwemmenat-20090607.gifaalscholver.com
Gaarne in de email uw telefoonnummer vermelden.
Trainingstijden

Wedstrijdzwemkleding

De KNZB heeft besloten om alle pakken van textiel (nylon, lycra enz.), oftewel de klassieke zwemkleding, toe te staan, mits deze voldoet aan de eisen zoals beschreven op de pagina over wedstrijdzwemkleding.

Verenigingskleding

De vereniging heeft een officieel tenue.

Clubkleding bestellen

Email: wedstrijdzwemmenat-20090607.gifaalscholver.com
Gaarne in de email uw telefoonnummer vermelden.

Onze wedstrijdzwemmers

wedstrijdzwem-ploeg-201711-kl.jpg

Klik met je rechter muisknop op deze link en kies "link opslaan als" om de originele foto te downloaden.


sitemap-20090818.gif © Zwemsportvereniging De Aalscholver laatste update 30 juli 2018