zwemvereniging Zwemsportvereniging De Aalscholver, Almere

Wedstrijdzwemmen bij Zwemsportvereniging De Aalscholver

Zomer-vakantie

Wij genieten van de vakantie. Maandag 4 september is er weer training.

Wedstrijdkalender

De nieuwe wedstrijdkalender is beschikbaar.

Vacature

Wij zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid!
Wij zoeken met name een secretaris.

Afsluiting Elementendreef

Vanaf de Hogering (richting de A6) is de afrit rechtsaf naar de Elementendreef, en op hetzelfde kruispunt van de Elementedreef rechtsaf de Hogering op naar de A6, afgesloten tot eind 2017! Bekijk de beschrijving, of het plaatje, van de omleidingsroute.

Wedstrijdzwemmen van jong tot oud

Bij De Aalscholver kun je op verschillende niveau's het wedstrijdzwemmen beoefenen. Na het behalen van het C-diploma kun je blijven zwemmen en doorstromen naar het Sterrenplan. Dit is speciaal voor kinderen tussen de 7 en ongeveer 10 jaar. Ben je al ouder dan kun je misschien ook direct doorgaan naar de wedstrijdzwem-groepen.
Als vereniging richten wij ons op sporten in het water. Vandaar onze naam "Zwemsportvereniging De Aalscholver".

De groepsindelingen zijn afhankelijk van de vaardigheden.
Onze jongste zwemmers starten in het Sterrenplan. Zodra zij het 2-jarig programma van het Sterenplan hebben afgerond stromen zij door naar de techniekschool alwaar de techniek van de zwemslagen steeds verder wordt verbeterd. Bij voldoende vaardigheid gaan de kinderen door naar de trainingsschool.
In de trainingsschool wordt niet alleen de techniek nog verder verbeterd, maar wordt de training ook intensiever. Na de trainingsschool stromen de kinderen door naar het wedstrijdzwemmen.
Vanaf 1 januari 2014 vallen alle kinderen onder de 12 jaar in naam onder het Sterrenplan. De Speedo-groepen bestaan dus niet meer. De kinderen die zwemmen in de groepen techniekschool en trainingsschool zullen dus meestal onder het Sterrenplan vallen.

rvl-20080510-6499.jpg

Ben je 12 jaar of ouder dan val je sowieso onder wedstrijdzwemmen, maar dat staat los van de groepsindeling qua techniek. Heb je na je studie nog niet genoeg van het wedstrijdzwemmen, dan kun je zowel blijven wedstrijdzwemmen als lid worden van onze masters en tot op hoge leeftijd ook aan wedstrijden deelnemen.

Ben je 11/12 jaar of ouder en wil je meer trainen dan de standaard uren, dan kun je doorstromen naar de groep TrainRacen. Deze groep heeft naast meer uren zwemtraining ook een aantal landtrainingen. Wil je hier meer over weten of je aanmelden kijk dan op de speciale pagina over TrainRacen.

Proefles

Wil je komen wedstrijdzwemmen bij Zwemsportvereniging De Aalscholver, maar weet je nog niet zeker of je het wel echt leuk vindt? Kom dan eens langs voor een proefles. Je kunt bij ons gratis 2 proeflessen volgen. Wanneer je het leuk vindt dan kun je lid worden en het inschrijfformulier invullen. Twijfel je nog, dan kun je ook nog 2 gratis proeflessen bij het waterpolo volgen.

De nationale zwemcompetitie

Voor de NZC zwemmen we alweer een aantal jaar in de 1e klasse van district 3.
De tussenstand is te vinden op de site van de KNZB.

Wedstrijdzwemmen

Regina Zant 06-2291-3864
Cindy Visser 06-2819-2456
Email: wedstrijdzwemmenat-20090607.gifaalscholver.com
Gaarne in de email uw telefoonnummer vermelden.
Trainingstijden

Wedstrijdzwemkleding

De KNZB heeft besloten om alle pakken van textiel (nylon, lycra enz.), oftewel de klassieke zwemkleding, toe te staan, mits deze voldoet aan de eisen zoals beschreven op de pagina over wedstrijdzwemkleding.

Verenigingskleding

De vereniging heeft een officieel tenue.

Clubkleding bestellen

Email: wedstrijdzwemmenat-20090607.gifaalscholver.com
Gaarne in de email uw telefoonnummer vermelden.


sitemap-20090818.gif © Zwemsportvereniging De Aalscholver laatste update 2 augustus 2016