Masters bij Zwemsportvereniging De Aalscholver

Wordt fit terwijl je in het water ligt!
Ouder worden maar wel fit blijven! Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meesten minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in.
Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met zwemmen omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met zwemmen!

Zwemmen voor 20-plussers, bij de KNZB masterzwemmers genoemd, is de ideale manier om fit te blijven.

Voor wie is masterszwemmen?

Het masterszwemmen is het logische vervolg op het jeugdwedstrijdzwemmen waardoor je vanaf je 20ste tot op zeer hoge leeftijd het wedstrijdzwemmen kunt blijven beoefenen.
Belangrijker dan wat je kunt is wat je wilt bereiken. Er wordt wel verwacht dat je de slagen redelijk beheerst om mee te kunnen doen tijdens de trainingen, maar we zullen je zoveel mogelijk helpen bij het verbeteren van de slagen zoals bijv. de vlinderslag. Het gaat dus wel verder dan alleen baantjes zwemmen want er wordt van je verwacht dat je mee doet met het trainingsprogramma.

Dus: wil je je slag verbeteren? Er zijn meerdere trainingen per week onder supervisie van gediplomeerde trainers. Je kunt dan aanwijzingen, tips en trucs krijgen, waarmee je de wedstrijdslag(en) nog sneller onder de knie krijgt.

Wedstrijden

Wanneer je je prestatieniveau wilt vergelijken met zwemmers uit je eigen leeftijdscategorie, dan is dat mogelijk tijdens masterwedstrijden die in heel Nederland (en daarbuiten) worden georganiseerd.
Een voorbeeld hiervan zijn de wedstrijden van het Zuyderzee Masters Circuit (ZMC), waaraan De Aalscholver als één van de organiserende verenigingen deelneemt. Behalve met een volledige startvergunning is het ook mogelijk om met een zogenaamde dagstartvergunning aan de masterwedstrijden deel te nemen. 

Wil je een proeftraining volgen?

Wil je komen zwemmen bij de masters van Zwemsportvereniging De Aalscholver, maar weet je niet zeker of je het wel echt leuk vindt? Kom dan eens langs voor een proefles tijdens één van de wekelijkse trainingen. Je kunt bij ons gratis 2 proeflessen volgen. Wanneer je het leuk vindt en de trainer je prestaties voldoende vindt om mee te kunnen doen met de trainingen, dan kun je lid worden en het inschrijfformulier invullen.

Is je na het lezen van de veelgestelde vragen nog niet alles duidelijk? Neem dan contact op met de coördinator van de masters.

Jan Wierenga
E-mail: mastersaalscholver.com
Graag in de e-mail je telefoonnummer vermelden.
Zie voor de trainingstijden: Trainingstijden masters

De Aalscholver