zwemvereniging Zwemsportvereniging De Aalscholver, Almere

jubileum.JPG

Masters bij Zwemsportvereniging De Aalscholver

Informatie wedstrijdzwemmen 2018/2019

Alle informatie over de trainingstijden, groepindeling, wedstrijden en nog meer vind je in het informatieboekje van de afdeling wedstrijdzwemmen.

Programma en Indeling

In de wedstrijdkalender staan de verschillende programma's voor de eerstkomende wedstrijden. Controleer hier of je ingeschreven bent voor de juiste wedstrijden. De indeling van Lac 4 en het Paastoernooi (aangepast) staan nu in de wedstrijdkalender .

Uitslagen

De uitslagen van deel 4 van de Lac en van de NK 5000 staan nu in de wedstrijdkalender. Dit seizoen staat in de wedstrijdkalender naast de gezwommen tijden van de Aalscholver zwemmers ook een totaal uitslag van iedere wedstrijd.

Clubrecords

Het clubrecordklassement is aangepast. Bij de NK 5000 zijn er 4 clubrecords gezwommen (Andy en Justin ieder twee CR's) en tijdens de LAC heeft Max 2 records en Britt 1 record verbroken. De records en totalen per zwemmer zijn opgenomen in het overzicht clubrecords. Nu (16 april) zijn er al meer clubrecords gezwommen, dan in het zwemseizoen 2017/2018. Nu 109 records, verleden jaar 54, dus al meer dan een verdubbeling.

NZC

Verleden seizoen 2017-2018 zijn we 5e in het NZC-klassement geworden. Zie ook bij de knipsels.

Alle wedstrijden in de NZC 2018/2019 zijn gezwommen. Dit jaar hebben we het nog beter gedaan. Zijn overal 3e geworden en dat resulteert in promotie naar de landelijke C-klasse. Kijk in de wedstrijdkalender voor de uitslagen of op de pagina ingezonden voor de stand en de puntentelling.

Vacature

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe trainers voor het wedstrijdzwemmen! Lijkt het je leuk om training te geven, loop eens langs bij een van de trainers.

Wordt fit terwijl je in het water ligt!
Ouder worden maar wel fit blijven! Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meesten minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in.
Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten!

Zwemmen voor 20-plussers, bij de KNZB masterszwemmers genoemd, is de ideale manier om fit te blijven.

Voor wie is masterszwemmen?

Het masterszwemmen is het logische vervolg op het jeugdwedstrijdzwemmen waardoor je vanaf je 20ste tot op zeer hoge leeftijd het wedstrijdzwemmen kunt blijven beoefenen. Bovendien is het voor iedereen geschikt en we bieden dan ook voor een ieder trainingsfaciliteiten.
Belangrijker dan wat je kunt is wat je wilt bereiken. We zullen je zoveel mogelijk helpen bij het aanleren van de "moeilijkere" slagen zoals bijv. de vlinderslag.
Dus: wil je een slag leren of verbeteren? Er zijn 3 trainingen per week onder supervisie van gediplomeerde trainers. Je kunt dan aanwijzingen, tips en trucs krijgen, waarmee je de wedstrijdslag(en) nog sneller onder de knie krijgt.

Wedstrijden

Wanneer je je prestatieniveau wilt vergelijken met zwemmers uit je eigen leeftijdscategorie, dan is dat mogelijk tijdens masterswedstrijden die in heel Nederland (en daarbuiten) worden georganiseerd.
Een voorbeeld hiervan zijn de zeven wedstrijden van het Zuyderzee Masters Circuit (ZMC), waaraan De Aalscholver als één van de organiserende verenigingen deelneemt. Behalve met een startvergunning is het ook mogelijk om met een zogenaamde dagstartvergunning aan de masterswedstrijden deel te nemen. Tezamen met de kosten voor deelname aan de wedstrijd moet je dan rekenen op ca. € 12,00 per wedstrijd.

Proefles

Wil je komen zwemmen bij de masters van Zwemsportvereniging De Aalscholver, maar weet je niet zeker of je het wel echt leuk vindt? Kom dan eens langs voor een proefles tijdens één van de drie wekelijkse trainingen. Je kunt bij ons gratis 2 proeflessen volgen. Wanneer je het leuk vindt, dan kun je lid worden en het inschrijfformulier invullen.

Is je na het lezen van de veelgestelde vragen nog niet alles duidelijk? Neem dan contact op met de coördinator van de masters.

Masters wedstrijdzwemmen

Jan Wierenga
Email: mastersat-20090607.gifaalscholver.com
Gaarne in de email uw telefoonnummer vermelden.
Zie voor de trainingstijden:Trainingstijden masters


sitemap-20090818.gif © Zwemsportvereniging De Aalscholver laatste update 13 december 2018