zwemvereniging Zwemsportvereniging De Aalscholver, Almere

Houd je tijdens de trainingen aan de Corona regels in het belang van jezelf, van anderen en de club!

Wedstrijdzwemmen bij Zwemsportvereniging De Aalscholver

Wedstrijdzwemmen van jong tot oud

Bij De Aalscholver kun je op verschillende niveau's het wedstrijdzwemmen beoefenen. Na het behalen van het C-diploma kun je blijven zwemmen en doorstromen naar het Sterrenplan. Dit is speciaal voor kinderen tussen de 7 en ongeveer 10 jaar. Ben je al ouder dan kun je misschien ook direct doorgaan naar de wedstrijdzwem-groepen.
Als vereniging richten wij ons op sporten in het water. Vandaar onze naam "Zwemsportvereniging De Aalscholver".

De groepsindelingen zijn afhankelijk van de vaardigheden.
Onze jongste zwemmers starten in het Sterrenplan. Zodra zij het 2-jarig programma van het Sterrenplan hebben afgerond, stromen zij door naar het wedstrijdzwemmen.
Voor de jonge zwemmers en de beginners, waar nog veel aan techniek en conditie moet worden gedaan, is er een speciale groep TrainTechniek om de basis principes van de keerpunten en wedstrijd-zwemslagen onder de knie te krijgen. In principe traint deze groep TrainTechniek 2x per week. De gevorderde zwemmer van deze groep traint 3x per week. Daarna word je door de trainer ingedeeld in een andere groep en worden het aantal trainingen per week opgeschroefd. Je zwemt dan in de groep TrainTrainen. Deze groep heeft naast meer uren zwemtraining ook een aantal landtrainingen.

rvl-20080510-6499.jpg

De trainers komen regelmatig bij elkaar en bespreken dan onder andere de vorderingen van alle zwemmers. Er wordt indien nodig een nieuwe groepsindeling gemaakt. Naar gelang het beter gaat schuif je een groep op. De verschillende groepen hebben verschillende trainers. Alleen de trainers bepalen of je naar een andere groep gaat. Zodra je in de groep TrainTrainen traint wordt er van je verwacht dat je in elk geval 70% op jaarbasis komt trainen. Hier komt namelijk de discipline om de hoek kijken.

Vanaf 1 januari 2014 vallen alle kinderen onder de 12 jaar in naam onder het Sterrenplan. De kinderen die zwemmen in de groepen TrainTechniek zullen qua contributie dus meestal onder het Sterrenplan vallen.
Ben je 12 jaar of ouder dan val je sowieso onder wedstrijdzwemmen (TrainTrainen), maar dat staat los van de groepsindeling qua techniek.
Heb je na je studie nog niet genoeg van het wedstrijdzwemmen, dan kun je zowel blijven wedstrijdzwemmen als lid worden van onze masters en tot op hoge leeftijd ook aan wedstrijden deelnemen. Bij de masters maken we onderscheid tussen TrimMasters en WedstrijdMasters.

Proefles

Wil je komen wedstrijdzwemmen bij Zwemsportvereniging De Aalscholver, maar weet je nog niet zeker of je het wel echt leuk vindt? Kom dan eens langs voor een proefles. Je kunt bij ons gratis 2 proeflessen volgen. Wanneer je het leuk vindt dan kun je lid worden en het inschrijfformulier invullen. Twijfel je nog, dan kun je ook nog 2 gratis proeflessen bij het waterpolo volgen.

De nationale zwemcompetitie

Voor de NZC zwemmen we alweer een aantal jaar in de 1e klasse van district 3.
De tussenstand is te vinden op de site van de KNZB.

Wedstrijdzwemmen

Email: wedstrijdzwemmenat-20090607.gifaalscholver.com
Gaarne in de email uw telefoonnummer vermelden.
Zie voor de traingstijden: Trainingstijden wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemkleding

De KNZB heeft besloten om alle pakken van textiel (nylon, lycra enz.), oftewel de klassieke zwemkleding, toe te staan, mits deze voldoet aan de eisen zoals beschreven op de pagina over wedstrijdzwemkleding.

Verenigingskleding

Clubkleding bestellen

aalscholver-tunue.JPG

De vereniging heeft een officieel tenue. Het poloshirt kan rechtstreeks bij Allprints besteld worden.


sitemap-20090818.gif © Zwemsportvereniging De Aalscholver laatste update 21 juni 2020